Германското правителство е предупредено, че дроновете представляват най-голямата терористична заплаха

...
Германското правителство е предупредено, че дроновете представляват най-голямата терористична заплаха
Коментари Харесай

Тероризмът и футболно хулиганство са основните заплахи за Евро 2024 г.

Германското държавно управление е предизвестено, че дроновете съставляват най-голямата терористична опасност за идното европейско състезание.


Това лято Германия ще бъде хазаин на първия си огромен шампионат след Световното състезание по футбол през 2006 година Евро 2024 ще се организира на 10 разнообразни места от 14 юни до 14 юли.

Страната може да наложи национална възбрана на безпилотните летателни апарати заради опасения, че те могат да бъдат употребявани за терористични офанзиви.

" Дроновете се трансформират в един от най-големите проблеми ", съобщи Андреас Роскопф, началник на федералния полицейски съюз на Германия (ФПГ), пред немския вестник BILD.

" Преди, по време на и малко след Европейското състезание би трябвало да бъде въведена цялостна, национална възбрана за полети на дронове в цяла Германия ", добави Роскопф.

Безпилотните летателни апарати се трансфораха в основен детайл на актуалната война и бяха постоянно употребявани в спора сред Русия и Украйна.

През последните два месеца силите на хутите в Йемен разчитаха на безпилотни ракети, с цел да нападат западни търговски кораби в Червено море и Аденския залив, а Ислямска страна (ИД) също извърши терористични офанзиви благодарение на дронове.

Експертът по тероризъм и безпилотни летателни апарати Николас Стокхамер - професор по интернационалните проучвания в Дунавския университет в Кремс, Австрия - повтори опасенията на Роскопф.

Той предизвести, че необятното разпространяване на дроновете в интернет е сериозна грижа за управляващите, както и опцията терористичните организации да се снабдят с по-софистицирани военни дронове.

" През последните 10 години ИД неведнъж е употребила безпилотни самолети за набези - както като камикадзе, по този начин и като безпилотни самолети, оборудвани с експлозиви ", изясни Стокхамер.

" Днес технологията е по-достъпна. Това усилва и действителния риск терористите да прибягнат до тази евтина и отдалечено управляема технология. Плановете за потребление на безпилотни летателни апарати са елементарно налични в съответните конгреси в интернет. Опасността се усилва, в случай че нападателите съумеят да заловят модерни военни безпилотни летателни апарати като тези, които се употребяват в актуалните военни зони “, акцентира специалистът.

Междувременно немският министър на вътрешните работи Нанси Фрейзър разгласи, че за времето на шампионата ще бъде въведен краткотраен граничен надзор, с цел да се пребори с възходящата опасност, която съставляват " екстремистите и хулиганите ".

" По време на шампионата ще правим краткотраен граничен надзор на всички немски граници, с цел да можем да предотвратим влизането в страната на възможни причинители на закононарушения, свързани с принуждение ", съобщи Фрейзър.

" Това е належащо, с цел да се отбрани по най-хубавия вероятен метод това огромно интернационално събитие ", добави вътрешният министър.

През декември стана ясно, че на британските последователи може да бъде неразрешено да пият бира по време на откриването на Евро 2024 в Гелзенкирхен.

Началникът на полицията в града Питър Бот съобщи, че е твърдо решен да спре пиенето на стадиона и на публични места, и предизвести, че ще изпрати тези, които се държат неприятно, по домовете им.

" Обсъждаме опцията за възбрана на алкохола на стадиона и не го укривам. В момента също по този начин ревизираме доколко можем да използван възбраната за приложимост на алкохол на публични места “, добави Бот./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР