Германското правителство е подготвило силен пакет с помощи за Украйна,

...
Германското правителство е подготвило силен пакет с помощи за Украйна,
Коментари Харесай

Германия с военна помощ за Украйна, Зеленски от Рим в Берлин?

Германското държавно управление е подготвило мощен пакет с помощи за Украйна, оповестява последният брой на списание " Шпигел ".

Очаква се Украйна да получи от Германия спомагателни оръжия на стойност към 2,7 милиарда евро.

Списъкът с помощ включва още 20 бойни машини на пехотата " Мардер ", 30 танка " Леопард 1 А5 ", 18 колесни гаубици, 15 противовъздушни оръдейни установки " Гепард ", 200 разследващи безпилотни летателни апарата, четири спомагателни противовъздушни системи IRIS-T, муниции и повече от 100 бойни и логистични бронирани машини.

Това е най-големият оръжеен пакет, предоставян до момента от Германия за подсилване на украинските въоръжени сили от началото на войната през февруари 2022 година
 Зеленски: Украйна към този момент чества 9 май дружно с Европа
Зеленски: Украйна към този момент чества 9 май дружно с Европа

Европа без експанзия и реваншизъм, Европа, която почита другите култури, акцентира украинският президент

По-късно Ройтерс заяви, че украинският президент Володимир Зеленски ще дойде на следващия ден в Берлин. Официално новината не е доказана - през днешния ден Зеленски е на посещаване в Италия.

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони приветства украинския президент Володимир Зеленски в двореца " Киджи " в Рим, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Той бе посрещнат с военни почести.

След идването си в Рим тази заран Зеленски се срещна първо с италианския президент Серджо Матарела, който го увери, че Италия е напълно на страната на Украйна в битката й против съветската инвазия.

За идването на Зеленски в Рим са взети изключителни ограничения за сигурност - към 1500 служители на реда и чиновници по сигурността са на избрани места и снайперисти. На летищата, гарите и в метрото са въведени специфични инспекции на сигурността. Над града е оповестена зона, неразрешена за полети, в това число за безпилотни самолети.
 Макрон и Зеленски разискаха нова военна помощ за Украйна
Макрон и Зеленски разискаха нова военна помощ за Украйна

Киев чака скоро нова пратка с оръжие от ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР