Германското правителство е изправено пред призиви да спре износа на

...
Германското правителство е изправено пред призиви да спре износа на
Коментари Харесай

В Германия зоват за спиране доставките на оръжие за Турция

Германското държавно управление е изправено пред апели да спре износа на оръжие за Турция след появила се информация, че създадени в европейската страна танкове " Леопард " са употребявани в офанзивата против сирийските кюрди, осведоми БиБиСи.

Някои немски политици желаеха да се прекратят доставките на оръжие за Турция, която организира интервенция " Маслинова клонка " против сирийските кюрди в северозападната част на Сирия.

Само преди няколко седмици външните министри на Германия и Турция си дадоха обещание да подобрят двустранните връзки , които са трагично обтегнати през последните години.

В края на предходната седмица беше публикувана информация, че Берлин е на път да утвърди молба на Турция немският производител на оръжие Rheinmetall да модернизира танковете Леопард 2, с цел да бъдат по-малко уязвими при експлозиви.

Смята се, че Турция употребява танковете против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия. Но специалисти в региона на защитата са декларирали пред немски медии, че фотоси от интервенцията " Маслинова клонка " на Турция демонстрират, че са употребявани и против сирийските кюрди.

Десни и леви немски политици се афишират срещу съглашението за модернизиране на танковете и са поискали от държавното управление да обясни позицията си по отношение на турската атака в Африн, Северна Сирия.

Норберт Рьотген, ръководител на комисията за външна политика към Бундестага, член на Християндемократическия съюз, съобщи, че е " изцяло явно ", че Германия не би трябвало да дава оръжия.

Той акцентира пред БиБиСи, че намесата на турските сили е " противозаконна, в несъгласие с интернационалното право и контрапродуктивна по отношение на битката против ДАЕШ ".

Според него Турция не може да твърди, че работи за самозащита , " тъй като няма набези против Турция от сирийските кюрди в Сирия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР