Германското дружество Liebherr прави своята трета поредна инвестиция в Тракия

...
Германското дружество Liebherr прави своята трета поредна инвестиция в Тракия
Коментари Харесай

Liebherr открива трети завод в България за над €17 милиона

Германското сдружение Liebherr прави своята трета поредна инвестиция в Тракия икономическа зона край Пловдив. От компанията оповестиха, че на 1 юли следва формалното разкриване на нови трети цех, който идва след инвестиция от над €17 милиона.

" В него годишно ще се създават 2000 детайла и авансово инсталирани възли, както и 500 напълно подготвени бетоновози ", оповестяват от Liebherr.

Фабриката ще се простира на терен от 37 000 кв.м, като застроената индустриална и складова повърхност ще е 12 000 кв.м. В сумата от €17 милиона е включен и прехвърлянето на налични уреди от Германия, които отчасти са допълнени с ново закупени машини и уреди.

Инвеститор в новия цех е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД.
 Проекти за 100 милиона лв. осъществя пловдивската
Проекти за 100 милиона лв. осъществя пловдивската " Тракия икономическа зона " през 2021-а

В идващите месеци там стартира серийното произвеждане на товарни електрически автомобили

" Либхер Конкрийт Технолоджи Марица " ЕООД ще има ролята на вътрешен снабдител в границите на дивизията. Основните старания на екипа са ориентирани към развиване на индустриалните процеси до топ равнище, твърдят от немската компания.

В новото дружество към този момент са назначени 120 души - заварчици, механици, електромеханици, бояджии и складови служащи. От компанията възнамеряват да да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

Германската група избира България за индустриален център още в края на предишния век, а 20 години по-късно към този момент има три предприятия. Първото е " Либхер-Хаусгерете Марица " ЕООД за произвеждане на хладилници и фризери, което работи от 2000 година. Дружеството беше първият огромен вложител в индустриална зона " Марица ", сега част от пловдивската " Тракия икономическа зона ".
 Стачка в завода на Liebherr край Пловдив: управлението обмисля в допълнение нарастване на заплатите
Стачка в завода на Liebherr край Пловдив: управлението обмисля в допълнение нарастване на заплатите

От началото на годината възнагражденията на чиновниците към този момент са вдигнати един път

През април тази година чиновниците от завода за хладилници на концерна проведоха огромна стачка, която затрудни за малко производството. Причина за недоволството на служащите беше минималното по думите им нарастване на заплатите им тази година от едвам 6 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР