Германският външен министър Зигмар Габриел призова САЩ да разглеждат иранското

...
Германският външен министър Зигмар Габриел призова САЩ да разглеждат иранското
Коментари Харесай

Германия призова САЩ да разграничават ядрената сделка с Иран от други въпроси

Германският външен министър Зигмар Габриел прикани Съединени американски щати да преглеждат иранското нуклеарно съглашение от 2015 година като обособен въпрос от програмата на Иран за балистични ракети и ролята му в сирийската революция, съобщи Ройтерс.

"Би трябвало да отделим две неща: ние желаеме да запазим нуклеарната договорка с Иран... и сложната роля, която играе Иран в района ", сподели Габриел преди среща със своите сътрудници от Иран, Англия и Франция и висшия представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността.

"Ние желаеме да беседваме с Иран за ролята му в района, която е повече от проблематична ", добави немският външен министър, който уточни въздействието на Иран в Йемен, Сирия и Ливан.

Габриел, който намерено подлага на критика американската външна политика, откогато Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила стана президент на Съединени американски щати преди година, съобщи също, че Вашингтон е прав да обръща внимание на паниката от тактиката на Техеран в Близкия изток, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР