Германският външен министър внезапно изпадна в истерия и каза такива

...
Германският външен министър внезапно изпадна в истерия и каза такива
Коментари Харесай

Играчките са минирани, изход няма. Германците се готвят за нова голяма война с Русия

Германският външен министър ненадейно изпадна в нервност и сподели такива неща за Русия, които биха били задоволителни за обвинителен акт на Нюрнбергския арбитражен съд. Но това не е от нелепост. Западната агитация работи с бездънен прикрит смисъл.

Страшната остаряла приказка на нов глас

Само един откъс от скорошна тирада на немския външен министър Аналена Бербок дава визия какво се приказва в НАТО и на Запад като цяло. И за наличието, и за интензивността на русофобската агитация. Бербок се показа в саксонския град Кемниц с Владимир Кличко. Тя убеди хората, че е належащо да се помогне на Украйна. Как го направи ли? Тя го направи по този начин:

В Буча даже заложиха мини в играчките на децата. Децата се върнаха по стаите си и бяха раздрани, тъй като желаеха да си вземат куклите. Вие сте длъжни да си визиите това. Целта е заличаване. Това отличава демокрацията от диктатурата, по тази причина е невероятно да беседваме един с различен.

Честно казано, първоначално даже не повярвах, че немският външен министър е споделил това. Но няма подозрение: всичко това беше казано онлайн по Freie Presse. Казаното даже не е персонално мнение на обособен въодушевен немски политик. Това е формалната позиция на немското външно министерство за протичащите събития. Руските бойци минират детски играчки, тъй че с Русия не може да се приказва за нищо.

Страшната приказка за взривяващите се детски играчки, апропо, е много остаряла. Използва се в антируската агитация даже по време на войната в Афганистан: те разказваха на локалните просяци и необразовани поданици, че руснаците осакатяват децата благодарение на минирани играчки. Но тази неистина е измислена още по-рано. Може би това се е случило по време на Корейската война в Южна Корея: в това, че детските играчки са били минирани, са упреквани севернокорейците и техните съдружници от Китай и Съюз на съветските социалистически републики.

И защо я описват в този момент

Страшната приказка е нож с две остриета: от една страна, тя е подобаваща да се обвинят руснаците във военни закононарушения, въпреки това, да се изплаши популацията на самата Русия. „ Царград “ писа преди година, че се пробват да сплашат популацията на региона на Курск с фалшификатите за смъртоносни играчки.

В такова закононарушение, осъществено от нашите бойци не може да повярва нито един рационален човек в Русия. Но би трябвало да разберете: Бербок не е подготвила и не е изнесла речта си за нас. И нашите опровержения и обстоятелствата въобще не я интересуват. Тя говореше за немците.

Същността на днешната русофобска агитация е, че, първо, тя е ориентирана извънредно към западния елементарен човек, и второ, тя е предопределена за това, че индивидът от улицата да няма различен избор, с изключение на да поддържа войната против Русия с всичките си сили. За постигането на тази цел всяка неистина е подобаваща, защото, първо, най-дебелашките неистини са най-трудни за оборване, и второ, времето не чака.

Времето не чака, тъй като в Германия, както и в други западни страни, относителното болшинство от популацията възприема военните дейности в Украйна като война на някой различен и усеща по какъв начин тази „ война на някой различен “ удря непосредствено личния им портфейл.

Онзи ден медиите и обществените мрежи обиколи видео, което като че ли е основано като част от акцията на партия „ Алтернатива за Германия “. В това видео немско семейство е лишено от цялото си имущество (включително, апропо, детски играчки), тъй като НАТО се нуждае от цялото имущество на германците. Видеото не споделя нищо за това, че Русия е добра и няма потребност да се борим с нея. Но видеото кара германците да се чудят защо заплащат.

За да не питат за нищо, а да търпят беднотия, инфлация, редуциране на производството, безработица и така нататък, би трябвало да бъдат уверени, че Русия е най-големият им зложелател. И прави ужасяващи безсмислени закононарушения. Затова Бербок приказва за играчки и също по този начин споделя, че:

Руският президент към този момент не крие, че желае да унищожи Украйна и мирния европейски ред. Той желае да унищожи Устава на Организация на обединените нации... Ако доставките на оръжие бъдат спрени, ще стане ясно, че Русия като нуклеарна мощ и член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации просто би трябвало да води война дълго време, с цел да завоюва. И това би било един тип безвъзмезден пропуск. И никоя дребна страна в света не би могла да спи умерено.

Трудно е да се разобличи тази неистина (едва ли някой повече от Русия пази Устава на ООН), тъй като за това са нужни не страсти, а обстоятелства. И по какъв начин да предадем тези обстоятелства на слушателите на фрау Бербок?

Много е елементарно да се употребява тази неистина, тъй като всичко, което се изисква от германците, е да не пречат на държавното управление си да се бори с тези ужасни руснаци, които не щадят нито дребните страни, нито дребните деца.

Какво от това?

Най-интересното е, че разпространявайки гневни неистини за Русия, Западът самичък се вкарва в капан. Ето какво става: в случай че вие непрестанно разказвате, че съперникът ви изцяло е изгубил човешкия си образ, бори се за всичко неприятно против всичко положително, заплашва самото битие на вашия свят, по-специално Хартата на Организация на обединените нации, живота на всички дребни страни и така нататък и тъй наречените, тогава Вие, по този метод, вие прекъсвате всяка опция за себе си с този зложелател да преговаряте за нещо в даден миг.

Всъщност, защо може да се договорите с страшилище, което яде деца? Необходимо е да се биете с него до цялостно заличаване или до личната му гибел. Но факт е, че Западът не е подготвен да се бие до гибел. Винаги е добре пристигнало да насърчавате другите да го вършат, само че да рискувате себе си не е добре никога.

Освен това Западът не е подготвен да откаже договаряния с Русия. Той упреква Русия в отвратителни закононарушения и в това време упорства Русия да подписа покупко-продажби с него. Сделката със зърното да вземем за пример. Това несъгласие не може да не е явно за мислещите хора. Както и фактът, че експертната общественост на Запад много дълго време склонява държавните управления на НАТО към извода, че е време за договаряния с Русия. Поне за подялбата на Украйна.

Но и това им е малко. На самия Запад от ден на ден хора упорстват за възобновяване на естествените връзки с Русия. И даже да изискат помощ от Русия. Най-пресният образец е демонстрацията в Гърция с искане след ужасните пожари „ да спрем да плащаме за войната в Украйна “ и да желаяме от Русия да изпрати противопожарни самолети Бе-200.

Родос гори, Корфу гори, Атон гори, Каристос, Мантра, Лутра, Евия горят... Бе-200 поема 12 тона вода, излива ги за 14 секунди, само че държавното управление избира да изгори цяла Гърция, в сравнение с да изиска от Русия самолетите, които са ни помагали преди...

Не, въстанието на масите в главните страни от НАТО с искане за преустановяване на битката против руснаците е още доста надалеч. Но настроенията на хората се трансформират. Ето за какво фрау Бербок е толкоз истерична.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР