Германският външен министър казва, че Европа трябва да се пази

...
Германският външен министър казва, че Европа трябва да се пази
Коментари Харесай

Германия: Русия може да опита да дестабилизира Балканите


Германският външен министър споделя, че Европа би трябвало да се пази от съветските старания да дестабилизира Западните Балкани на фона на войната в Украйна, оповестява "Асошиейтед прес ".

Външният министър Аналена Бербок сподели пред кореспонденти в Берлин в четвъртък, че сходни ходове са предшествали военните дейности на Русия в Украйна, макар че Москва продължи да отхвърля, че приготвя офанзива.

Подобна поддръжка от Русия за отцепническите придвижвания в Босна, да вземем за пример, може да заплаши целостта и суверенитета на страните от Западните Балкани, сподели Бербок след среща с хърватския си сътрудник Горан Гърлич Радман.

Бербок сподели, че Европейският съюз и неговите сътрудници ще създадат каквото могат, с цел да оказват помощ на страните, които в този момент одобряват огромен брой украинци, бягащи от войната, изключително дребната Молдова, която е приела максимален брой бежанци на глава от популацията до момента.

Германия провежда първи пряк полет, с цел да докара бежанци от Молдова до Франкфурт в петък, като ще последват още, сподели тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР