Германският външен министър Хайко Маас повтори в понеделник, че Берлин

...
Германският външен министър Хайко Маас повтори в понеделник, че Берлин
Коментари Харесай

Германия не се интересува от САЩ за Северен поток 2

Германският външен министър Хайко Маас повтори в понеделник, че Берлин няма да промени политиката си във връзка с плана за газопровод " Северен поток 2 ", изработен в партньорство с съветската държавна енергийна корпорация " Газпром ", без значение какви са вижданията на администрацията на Съединени американски щати .

" Не е нужно да приказваме за европейски суверенитет, в случай че това значи, че в бъдеще ще вършим всичко, което желае Вашингтон ", сподели Маас пред ДПА.

Германският външен министър призна, че Берлин и Вашингтон имат различия по някои тематики , в това число този план. " Важно е да имаме обща линия по централните стратегически и геополитически въпроси , тъй че да сме от една и съща страна на полето ", сподели той.
 Тед Круз:
Тед Круз: " Северен поток 2 " няма да бъде приключен

Разширяването на глобите ще спре плана...

Маас също удостовери уговорката към задачата на НАТО да усили разноските за защита до 2% от националния Брутният вътрешен продукт, само че означи, че всички страни ще би трябвало да рационализират разноските си заради пандемията от ковид. " След нея ще би трябвало да обсъдим какво ще значи това за определения път и общата цел ", сподели той.

Позовавайки се на присъединяване на Германия в нуклеарното въздържане , Маас уточни, че би трябвало да се вземат поради ползите на прилежащите страни за сигурност, като Полша и балтийските страни.

" Това ненапълно се подценява във всички диспути. Когато някой каже, че ние като Германия желаеме да се откажем от нуклеарното присъединяване, би трябвало да вземем поради какво значи това за нашите сътрудници ", сподели немският външен министър.
 В Германия възобновиха построяването на
В Германия възобновиха построяването на " Северен поток 2 "

Баржата " Фортуна " ще прокара 2,6 километров сектор от газопровода
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР