Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Израел трябва да

...
Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Израел трябва да
Коментари Харесай

Германия: Израел трябва да се откаже от контрол над Газа след войната

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че Израел би трябвало да отстъпи контрола над линията Газа незабавно щом войната против " Хамас " завърши, съобщи ДПА.

Помолена да разяснява кой би трябвало да ръководи там след края на бойните дейности, Бербок съобщи в изявление за изданията от медийната група " Функе ", че властта би трябвало да отиде в ръцете на " палестинците - свободни от " Хамас ", от терора, самоопределили се и с демократично определено държавно управление на всички палестинци, в това число и на тези на Западния бряг ".

Това няма да стане от през днешния ден за на следващия ден, " само че ние не трябва да преставаме да държим сметка за политическия небосвод, изключително в този момент по време на войната ", сподели Бербок.

По думите ѝ немското държавно управление работи с арабските сътрудници, с цел да е несъмнено, че уреждането на спора на правилото две страни за двата народа, палестинския и израелския, няма да се трансформира в мираж. Това включва построяването на гражданска инфраструктура, реформиране на Палестинската самостоятелна власт, икономическо възобновяване - и конструкция на сигурността, включително и гаранции за сигурността както на Израел, по този начин и на палестинците.

" А това значи и да се подсети на израелското държавно управление, че заселническата политика освен попречва основаването на палестинска страна, само че и безусловно пречи на мира. Защото само двудържавното решение може да донесе дълготраен мир и сигурност за народа на Израел ", сподели тя.

Изказването на Бербок беше провокирано от противоречивото решение на Израел да разгласи към 800 хектара от Западния бряг за земя на израелската страна.

Германският външен министър уточни, че обезпечаването на защитни механизми по време на преходния интервал, преди двете страни да могат да заживеят една до друга в мир, е допустимо само и единствено посредством интернационалните гаранции за сигурност.

Израел би трябвало да може да бъде спокоен, че в никакъв случай повече за него няма да произтече терористична опасност от Палестина, сподели тя, а палестинците би трябвало да могат да водят безвреден и заслужен живот на своя земя.

" Това значи, несъмнено, че прилежащите арабски страни също би трябвало да вземат участие, тъй като те се употребяват с доверие там, само че и тъй като са близки другари на Израел - ето за какво Германия, а също и Съединени американски щати и Англия са толкоз загрижени за политическия небосвод. "

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР