Германският външен министър Аналена Бербок се опитва да убеди канцлера

...
Германският външен министър Аналена Бербок се опитва да убеди канцлера
Коментари Харесай

Der Spiegel: Бербок търси варианти за изпращане на крилати ракети за Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок се пробва да убеди канцлера Олаф Шолц зад кулисите да достави на Украйна крилати ракети " Таурус ", заяви Der Spiegel.

На неотдавнашна среща Бербок и английският външен министър Дейвид Камерън разискаха опцията за " кръгова замяна ". Става въпрос за кръгова доставка на ракети с отдалечен обхват - договорка, при която Лондон доставя на Украйна спомагателни ракети Storm Shadow в подмяна на това Германия попълня английските ресурси от ракети с отдалечен обхват.

Шолц е срещу изпращането на ракети " Таурус " на Киев, защото се притеснява, че този ход ще въвлече Германия във войната. Украйна е получила други ракети с огромен обхват, като Storm Shadow от Англия и създадените във Франция SCALP.

Според изданието немският топ посланик изследва способи, по които Германия евентуално да даде на Украйна крилати ракети, като в същото време съблюдава " алените линии " на канцлера. Един от обсъжданите разновидности включва Берлин да трансферира ракетите " Таурус " на Обединеното кралство, което по-късно да ги съобщи на Украйна. Британците обаче ще запазят контрола върху разполагането и избора на цели за ракетите.

На 14 март долната камара на немския парламент, Бундестагът, отхвърли предлагането за доставяне на Украйна с ракети " Таурус " с огромен обхват на деяние, които да бъдат употребявани против Русия в продължаващия спор./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР