Германският външен министър Аналена Бербок се обяви срещу налагането на

...
Германският външен министър Аналена Бербок се обяви срещу налагането на
Коментари Харесай

Бербок: Изключено е налагане на ембарго за внос на руски газ

Германският външен министър Аналена Бербок се разгласи против налагането на ембарго върху доставките на съветски газ, макар следващото изостряне на връзките с Москва. „ Ако цялостното ембарго би спряло тази война, щяхме да го създадем неотложно “, сподели външният министър във вторник, представен от Die Welt. Бербок счита, че сходно решение би повишило цената на продължаването на спора. Въпреки това Бербок увери, че немските управляващи, дружно с сътрудниците си от Европейски Съюз, ще обсъдят развой за понижаване на зависимостта от съветския газ.

На 4 април институциите на Европейски Съюз и редица страни от Съюза приканиха за неотложно налагане на нови наказания против Русия, откакто в западните медии се появиха известия за хипотетични убийства на цивилни в село Буча, Киевска област. Украинската страна съобщи, че Руската федерация е виновна за случилото се в Буча.

Руският външен министър Сергей Лавров назова обстановката в Буча " подправена офанзива ". По думите му там е била направена режисура, която се популяризира по всички канали в Украйна и на Запад. Ръководителят на съветското дипломатическо ведомство означи, че Москва преглежда обстановката в Буча като провокация, която заплашва интернационалния мир и сигурност, и ще изиска Англия, която ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да организира среща по тази тематика.

На 3 април съветското министерство на защитата отхвърли обвиняванията на киевския режим за убийства на цивилни в Буча. От ведомството споделиха, че съветските въоръжени сили изцяло са напуснали Буча на 30 март, а „ доказателства за закононарушения “ се появиха едвам на четвъртия ден, когато чиновници на Службата за сигурност на Украйна дойдоха в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР