Германският технологичен гигант Bosch засилва позициите си като доставчик на

...
Германският технологичен гигант Bosch засилва позициите си като доставчик на
Коментари Харесай

Bosch купува американски производител на чипове


Германският софтуерен колос Bosch ускорява позициите си като снабдител на чипове за автомобилната промишленост (снимка: Bosch)

Bosch ще придобие активите на американския производител на чипове TSI Semiconductors, с цел да разшири бизнеса си с полупроводници от силициев карбид (SiC), заяви TechCrunch . Компанията възнамерява да усили производството на силови полупроводници за коли, в това число електрически транспортни средства.

Придобиването включва инвестиция от 1,5 милиарда $ през идващите няколко години за надграждане на индустриалните мощности на TSI Semiconductors в Розвил. Немската компания възнамерява да стартира произвеждане на автомобилни чипове от 200-нм пластини от силициев карбид през 2026 година
още по темата
Новината, че повече чипове ще се създават в Съединени американски щати, е добре пристигнала в автомобилния свят. Това е една от промишленостите, които са най-силно наранени от световния дефицит на полупроводници, почнал с пандемията от Covid-19.

Електромобилите употребяват приблизително повече чипове от бензиновите. По-голяма част от новите електрически автомобили, излизащи на пазара през днешния ден, дават обещание усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера и високотехнологични информационно-развлекателни системи, които също ще изискват доста чипове.

Заводът, закупен от Bosch, няма да създава чипове за автопилот, само че неговите продукция е все по-търсена от автомобилните производители. Пазарът на чипове, основани на силициев карбид, нараства приблизително с 30% годишно, защото те обезпечават по-дълъг обсег и по-ефективно зареждане на електрическите автомобили, като изразходват до 50% по-малко сила, устоят по-дълго и изискват по-малко поддръжка. Bosch чака приблизително 25 от тези чипове да бъдат интегрирани във всяко ново транспортно средство до 2025 година

Пълният размер на плануваната инвестиция ще зависи мощно от опциите за федерално финансиране, налични посредством „ Закона за чиповете и науката ”, както и от икономическото развиване в Калифорния. Законът за чиповете има за цел да подтиква проучванията, създаването и производството на полупроводници в Съединени американски щати. Повече от 50 милиарда $ бяха отпуснати за възкръсване на полупроводниковата промишленост.

Bosch не разкрива изискванията за придобиване на TSI Semiconductors, само че разяснява, че договорката ще укрепи интернационалната мрежа за произвеждане на полупроводници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР