Германският шампион приключи по повече от категоричен начин календарната 2021-ва

...
Германският шампион приключи по повече от категоричен начин календарната 2021-ва
Коментари Харесай

Байерн гази, Лева подобри голям рекорд на Мюлер, а звезда вкара дебютен гол

Германският първенец завърши по повече от безапелационен метод календарната 2021-ва година - с победа с 4:0 над Волфсбург. Така баварците събраха 43 точки след 17 срещи и имат 9 пункта повече от втория Борусия (Дортмунд), който обаче е с мач пасив. " Вълците " пък са 12-и с 20 точки.
Звездата в нападението на домакините Роберт Левандовски не изигра толкоз мощен мач и направи няколко пропуща, каквито не сме привикнали да виждаме от него. Въпреки това той съумя да се разпише минути преди края на постоянното време след асистенция на Мусиала.
Голът е по-специален за него, защото усъвършенства връх на огромния Герд Мюлер - за най-вече попадения в една календарна година в Бундеслигата. До този миг те бяха изравнени с по 42, само че полякът към този момент има 43 и еднолично държи достижението!
Това бе 5-и следващ триумф за футболистите на Юлиан Нагелсман в шампионата и в същото време те нанесоха пета поредна загуба в Бундеслигата за днешния си конкурент. За Байерн с първия си гол се регистрира пристигналият от Република България Лайпциг Дайо Упамекано, който се разписа в 57-ата минута.
Бранителят бе открит в наказателното поле и от близко насочи с глава топката в мрежата. С асистенция се регистрира Томас Мюлер, който по-рано бе разкрил и резултата в срещата (7`). Така германецът записа мощно показване в мач номер 400 с фланелката на баварците в Бундеслигата.
Третият гол бе дело на Лерой Сане, който вкара по доста хубав и техничен метод - от границата на наказателното поле в далечния ъгъл (59`).
Следващият конфликт за баварците е на 7 януари против отбор, на който има да отмъщава - Борусия Мьонхенгладбах. Волфсбург пък ще опита да стартира на чисто и да приключи кошмарната серия, а противникът е повече от подобаващ - Бохум (9 януари).

СЪСТАВИ
Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Упамекано, Ернандес, Дейвис, Рока, Мусиала, Гнабри, Мюлер, Сане, Левандовси
Волфсбург: Кастеелс, Бруукс, Борнау, Лакроа, Баку, Арнолд, Ванкс, Щефен, Валдшмид, Герхард, Вегхорст
7` - 1:0! Баварците откриха резултата рано-рано. Сане стреля отдалеко, а вратаря избави, само че сложи топката право на пътя на Томас Мюлер, който на опразнената врата нямаше по какъв начин да не означи. Така той се разписа в своя мач номер 400 за отбора в шампионата.
Секунди по-късно Вегхорст бе изведен на чудесна позиция в наказателното поле и можеше бързо да изравни резултата, само че стреля прекомерно едва, а и Нойер избави добре.
В 27-ата минута Левандовски бе извънредно покрай огромния гол. Центриране отляво и топката му бе свалена по съвършен метод, само че от непосредствена отдалеченост той я насочи с главо право във вратаря, а също така не съумя да придаде и мощ на удара си.
Темпото доста спадна след това, а немският първенец очевидно стартира да смъква оборотите още след попадението, което разреши на съперника да владее топката повече. Все отново " вълците " останаха надалеч от Байерн по този индикатор за полувремето (61% против 39%), както и при опитите за отбелязване на гол (9 против 4 и 4 против 2 точни удари).
Десетина минути след началото на частта баварците бяха доста покрай това да удвоят задатъка си. Левандовски се регистрира с прелестен пас, при който топката мина сред краката на конкурент. Чрез него той изведе в наказателното поле Мусиала, а младокът овладя и бързо стреля, само че в обсега на Кастеелс, който отрази. Последва и добавка от съотборник на Мусиала, само че топката отиде надалеч над вратата.
57` - 2:0! Все отново голът пристигна. Мюлер даде и асистенция след вкараното попадение. Той насочи точно центриране на близко разстояние в наказателното поле и откри Упамекано, който с глава насочи чудесно топката и осъществя първото си попадение с екипа на Байерн!
59` - 3:0! Секунди по-късно Лерой Сане вкара доста хубав гол. Той получи на границата на наказателното поле и стреля доста технично в далечния ъгъл, а след контакт със страничния дирек, топката влезе в мрежата.
В 66-ата минута Сане подаде превъзходно отдясно по земя към Левандовски, който трябваше да насочи топката с по-слабия си ляв крайник в полуопразнената врата, само че вместо това я прати доста високо над напречната греда.
10 минути по-късно Левандовски записа следващ голям и нехарактерен за него пропуск. Той още веднъж получи от собствен съотборник в наказателното на отлична позиция, само че изпрати топката в обсега на противниковия пазач, който, макар че се бе насочил към другия ъгъл, съумя да протегне крайник и да избави по необикновен метод.
88` - 4:0! Мусиала бе открит в наказателното поле и отклони към Левандовски, който с едно допиране заби топката в мрежата по акробатичен метод и усъвършенства върха на Мюлер!
ПРЕДИ МАЧА
* Днес Роберт Левандовски ще има финален късмет да усъвършенства още един " космат връх " на именития Герд Мюлер - за най-вече попадения в Бундеслигата в границите на една календарна година. Полякът е с 42 все още, колкото е и върхът на Мюлер.
Тимът на Юлиан Нагелсман е в серия от шест следващи победи във всички шампионати, до момента в който " вълците " са на противоположния полюс - шест следващи загуби! Байерн е водач в с актив от 40 точки, а Волфсбург е 11-и с 20 пункта.
За финален път тези два тима се срещнаха на 17 април, когато баварците взеха сложна победа като посетители с 3:2. Вижте и по какъв начин букмейкърите правят оценка днешния дуел !

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР