Германският регулатор по киберсигурност BSI провежда технически преглед на мобилен

...
Германският регулатор по киберсигурност BSI провежда технически преглед на мобилен
Коментари Харесай

Германски регулатор инспектира смартфон на Xiaomi

Германският регулатор по киберсигурност BSI организира механически обзор на мобилен телефон, създаден от китайската Xiaomi, съобщи „ Ройтерс “.

Новината бе оповестена от представител на вътрешното министерство, само че той не даде повече детайлности за това какъв тип инспекция се прави.

Държавният орган за киберсигурност на Литва съобщи предходната седмица, че телефоните на Xiaomi имат вградена дарба да откриват и цензурират термини като „ свободен Тибет “, „ Да живее независимостта на Тайван “ или „ придвижване за народна власт “.

В понеделник от компанията обявиха, че ще ангажират самостоятелен специалист, с цел да оцени изказванията на Литва, че телефоните имат вградени благоприятни условия за цензура.

Заедно с други китайски съперници в операционната система Android на собствен ред Xiaomi се радва на скок в пазарния дял след налагането на глобите на Съединени американски щати против Huawei.

Германия има пасения за сигурността по отношение на потреблението на технологии от китайски компании като Huawei и разгръщането на 5G мрежата от нейна страна, откакто Съединени американски щати приканиха за възбрана на компанията, заявявайки, че нейното съоръжение може да се употребява за подкрепяне на китайския държавен шпионаж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР