Германският производител на военни превозни средства и оръжия Райнметал“ (Rheinmetall)

...
Германският производител на военни превозни средства и оръжия Райнметал“ (Rheinmetall)
Коментари Харесай

Най-големият оръжеен производител на Германия купува мажоритарния дял от румънска компания

Германският производител на военни транспортни средства и оръжия „ Райнметал “ (Rheinmetall) заяви през днешния ден, че купува 72,5% от акциите на румънския производител на военни транспортни средства „ Аутомеканика Медиаш “ (Automecanica Medias), разширявайки наличието си в Централна Европа, оповестява ДПА.

С това решение „ Райнметал “ - най-големият оръжеен производител на Германия, също по този начин има намерение да разшири потенциала си за произвеждане и поддръжка, добавяйки и други типове военни транспортни средства към актуалното си портфолио.

Присъствието на компанията в Румъния се чака да обезпечи по къси периоди на отговор и по-солидни вериги на доставка за силите, ситуирани в източния фланг на НАТО. Финансовите детайлности по трансакцията към момента не са известни, отбелязва организацията. 

Румънското издание „ Економика “ показва, че основаната в град Медиаш, Централна Румъния, компания „ Аутомеканика “ има капацитет за годишни продажби на стойност 300 милиона евро. След продажбата на мажоритарния дял компанията ще носи името „ Райнметал Аутомеканика “ ООД, а останалата част от акциите ще останат владеене на частни вложители.

През декември основаната в Дюселдорф компания „ Райнметал “ подписа контракт за 328 милиона евро с румънската войска за модернизиране на системата за противовъздушна защита, припомня изданието.

„ Аутомеканика Медиаш “ е производител на специфични транспортни средства, надстройки за камиони и ремаркета за гражданския и военния пазар, показва ДПА.

Заводът в Румъния се планува да играе основна роля в поддържането на оперативната подготвеност на създадените на Запад бойни машини в Украйна, както и в обезпечаването на логистична поддръжка.

„ Райнметал “ и „ Аутомеканика “ започнаха съдействие през 2022 година и сътвориха център за поддръжка на военни транспортни средства в Сату Маре, Северна Румъния, напомня Българска телеграфна агенция.

През есента на предходната година „ Аутомеканика Медиаш “ показа в Брюксел първообраз на създаден в Румъния електрически рейс. Освен това компанията възнамерява и произвеждане на трамваи, електрически влакове и метровлакове. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР