Германският производител на луксозни автомобили Бе Ем Ве (BMW) отчете,

...
Германският производител на луксозни автомобили Бе Ем Ве (BMW) отчете,
Коментари Харесай

През 2020 г.: BMW е на печалба въпреки пандемията

Германският производител на първокласни коли Бе Ем Ве (BMW) регистрира, че предходната година чистата му облага е спаднала с 23 % до 3,86 милиарда евро поради затварянето на заводите през първото полугодие. Силната втора половина на годината обаче значи, че 2021-а е почнала с " удобен попътен вятър ", разгласи мюнхенската компания, представена от Асошиейтед прес.

Оперативната облага за второто шестмесечие на 2020 година се е нараснала с 9,8 % на годишна основа. Продажбите са били подтиквани от ранното и мощно икономическо възобновяване на Китай, където нарастването е достигнало 7,4 %, добавя Българска телеграфна агенция.

Печалбата е подкрепена и от растежа във високия първокласен сегмент, в това число при огромния седан от серия 7 и при модела Екс 7 (X7), който компанията разказва като транспортно средство за спортни интензивности (SAV - sport activity vehicle). Тези коли носят по-висока облага на численост спрямо по-малките коли.

Продажбите на първокласната марка Ролс-Ролс (Rolls-Royce) са намалели с 26 % до 3756 през 2020 година. Спадът се дължи на направена смяна при най-продавания модел Гоуст (Ghost). Компанията уточни обаче, че е затрупана с поръчки за Гоуст за втората половина на 2021 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР