Германският производител на луксозни автомобили Audi ще инвестира 126 милиона

...
Германският производител на луксозни автомобили Audi ще инвестира 126 милиона
Коментари Харесай

Audi разширява производството си в Унгария със 126 милиона евро

Германският производител на първокласни коли Audi ще влага 126 милиона евро в разширение на производството си в Унгария. Средствата ще бъдат вложени в завода на компанията в град Дьор.

Заедно с това Audi ще отвори 250 нови работни места в унгарската си работа, като по този метод общият брой на заетите там ще доближи 13 000 души, оповестява уеб сайтът Emerging Europe.

Според прогнозите разширението на производството на компанията може да помогне за достигането на нов връх в износа на Унгария.

" Благодарение на вложенията през последните години страната е измежду водачите в автомобилната промишленост, като съумя да притегли вложители от Изток и от Запад на фона на яростна конкуренция ", показва унгарският министър на външните работи Петер Сиярто.

" Производството на системи за електрически коли ще нарасне доста в завода в Дьор и до края на 2022 година ще бъде отворен развоен център, който ще поддържа процеса ", показва ръководителят на Audi Hungaria Ачим Хейнфлиг.

Междувременно при започване на месеца стана ясно, че южнокорейски производител на части за автомобилната промишленост ще вложи 45,8 милиона евро в построяването на цех за акумулатори за електрически автомобили в Унгария.

Тогава стана ясно, че това ще е първата база за Inzi Controls в Европа. Азиатското сдружение е снабдител за Audi, Continental и Volkswagen. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР