Германският производител на домакински уреди Bosch възнамерява да продаде два

...
Германският производител на домакински уреди Bosch възнамерява да продаде два
Коментари Харесай

Bosch продава два от заводите си в Русия, цената може да достигне 4.4 милиарда рубли

Германският производител на домашен уреди Bosch има намерение да продаде два от заводите си в Русия, оповестява " Комерсант ", базирайки се на източник от съветския пазар на електроника.

Базираната в Русия компания, която създава хладилници и перални машини, търси купувачи за заводите, ситуирани в село Стрелна, покрай Санкт Петербург. Фабриките получават множеството от частите си от Европа. В работно положение те костват 3.8 - 4.4 милиарда рубли (646 - 748 милиона долара), съгласно събеседника на вестника.

Производствените мощности в Русия не са рентабилни за немския тръст и други участници на пазара изследват опцията да ги закупят, споделя различен източник пред вестника. Редица търговци на дребно обаче към този момент не могат да си разрешат утроените продажни цени на марката. Друг източник, представен от БГНЕС не изключва опцията китайските производители Midea или Hisense да закупят заводите.
 Бизнесменът Йосеф Лиокумович купи съветския бизнес на немската верига OBI единствено за €10
Руският бизнес на най-голямата верига " направи си самичък " в Европа беше продаден не за €100 милиона, а за €10

Това се споделя отстъпка в цената

" Участниците на пазара считат, че цената на заводите може да доближи 4,4 милиарда рубли. Те считат, че най-вероятните купувачи са китайски или турски компании ", написа вестникът.

Bosch има общо седем индустриални обекта в Русия: за перални машини и хладилници в Ленинградска област, електроинструменти, автомобилни съставни елементи, отоплително съоръжение и радиатори в Енгелс, Саратовска област, и автомобилни съставни елементи в Самара.
 Талибаните ще разменят с Русия стафиди и билки против бензин и дизел
Талибаните ще разменят с Русия стафиди и билки против бензин и дизел

Кабул желае да се контракти с Москва за доставката на към 2 милион тона гориво
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР