Германският профсъюз Verdi свика в четвъртък шестдневна стачка в обществения

...
Германският профсъюз Verdi свика в четвъртък шестдневна стачка в обществения
Коментари Харесай

В Германия синдикат свиква шестдневна стачка на обществения транспорт

Германският синдикат Verdi свика в четвъртък шестдневна стачка в публичния превоз за повторно този месец, засилвайки натиска върху работодателите в спор за възнаграждение и условия на труд, предава " Ройтерс ".

Стачката ще продължи от понеделник до събота , 2 март, се споделя в изказване на Верди.

" В обособените федерални провинции стачките ще се организират в разнообразни дни през този интервал - основно през целия ден и най-много с дълготрайност няколко дни ", сподели Верди.

Основният ден на стачката е плануван за 1 март , се споделя в известието, което съответствува с ден на митинги, проведени от немския клон на придвижването за климата " Петъци за бъдещето ".

Подобна стачка в огромна част от Германия в края на януари.

Най-голямата стопанска система в Европа стана очевидец на редица стачки, засягащи въздушния и железопътния превоз, защото служащите са наранени от непрекъснато високия инфлационен напън, работодателите желаят повече заплати.

Преговорите за заплати с работодатели в публичния превоз са в застой във всички федерални провинции , сподели Verdi, който договаря от името на към 90 000 чиновници от повече от 130 общински компании.

Операторът на публичния превоз в Берлин BVG назова стачката " ненужна и изцяло пресилена ".

" Когато към момента има разлики, споделяме: можем да ги разгадаем единствено на масата за договаряния ", се споделя в изказване.

В центъра на договарянията е подобряването на изискванията на труд, се споделя в изказване на Verdi, като се изброяват пониженото седмично работно време и увеличеното право на отмора като претенции.
 Персоналът на Lufthansa стачкува и тази седмица
Персоналът на Lufthansa стачкува и тази седмица

Кръгът договаряния на 12 февруари не докара до споразумени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР