Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от
Коментари Харесай

Байдън: Използването на ядрено оръжие от Русия ще представлява огромна грешка

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от началото на войната. При въздушна паника Щайнмайер влезе в бомбоубежище в Украйна. Същевременно Държавният департамент удостовери, че е бил известен от Москва за идни учения на съветските нуклеарни сили.

В първите си часове в Украйна немският президент беше заставен да се скрие в бомбоубежище, дружно с кмета на Корюковка, където се намираше в този миг и локални поданици.
Прочетете още
" Визитата ни стартира със сирени за въздушна паника и първия час и половина прекарахме в противовъздушното леговище. Това ни даде изключително ясна визия за изискванията, при които хората тук живеят ", съобщи Франк-Валтер Щайнмайер.

По-късно на взаимна конференция в Киев Щайнмайер и президентът на Украйна Зеленски обявиха, че са разискали съветската опасност. Държавният глава на Германия е заречен до няколко дни страната му да съобщи на украинските въоръжени сили спомагателните ракетни установки и четири самоходни гаубици.

" Информирах президента Щайнмайер за нашите отбранителни потребности, те са приоритет, нужда за отбраната ни, за отбраната на всички украинци и освобождението на земята ни. По-конкретно, става дума за артилерийски системи, бронирани транспортни средства и други оръжия ", добави украинският президент Володимир Зеленски.

Държавният департамент на Съединените щати заяви, че е бил осведомен от Русия за провеждането на рутинни годишни учения на нуклеарните ѝ сили.

Вашингтон съобщи, че чака Москва да извърши тестови изстрелвания на междуконтинентални балистични ракети. Според Съединените щати уведомяването от страна на Русия подсигурява, че няма да има изненади и понижава рисковете от неправилни преценки.

" Съединени американски щати бяха известени. И, както сме подчертавали и преди, това е рутинно годишно обучение на Русия. В това отношение Русия съблюдава отговорностите си за надзор на оръжията и уговорката си за бистрота да направи тези уведомления. Продължаваме да следим обстановката. Няма повече информация, която да дава все още ", сподели още Патрик Райдър, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Президентът Джо Байдън в това време предизвести, че потреблението на нуклеарно оръжия от Русия ще съставлява голяма неточност. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР