Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази безпокойство от предполагаемите планове на

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази безпокойство от предполагаемите планове на
Коментари Харесай

Германският президент: Заговорът за държавен преврат поставя екстремизма на ново ниво

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази безпокойствие от хипотетичните проекти на екстремистко придвижване да смъкна държавното управление в страната, заяви ДПА.

По време на посещаване в град Фрайбург в Източна Германия, Щайнмайер съобщи пред радиостанция " Ем Де Ар Актуел ", че към момента не знае до какво ще докара следствието, само че че случаят съставлява " ново равнище " на екстремистката опасност .

" Ако се удостовери, че са били подготвяни терористични закононарушения, тогава би трябвало да се подхващат дейности , тогава наказателното право също би трябвало да сложи ограничавания “, сподели той.

Щайнмайер прикани хората „ да се разгласят по-силно от нормалното в отбрана на демокрацията " и да стоят надалеч от омразата и пропагандата в обществените медии.

Крайнодясното придвижване " Граждани на Райха ", което отхвърля съществуването на модерната немска страна, се радва на забележителен приток на почитатели през миналата година и съставлява все по-високо равнище на заплаха, сподели ръководителят немската организация за контраразузнаване Томас Халденванг, представен от Ройтерс.

Групата, чиито членове бяха задържани при полицейски акции в Германия, е първокачествен образец за нов сюжет , в който идеологията на " Граждани на Райха ", тайните теории и крайнодясната агитация се сливат в едно , сподели той.

" Преди всичко пропагандата към един " Ден Х " (ден, в който екстремистите да задвижат проектите си - бел. ред.) може да сътвори забележителен напън да се работи в такива секрети групи и в последна сметка да се трансформира в тласък към съществени прояви на принуждение ", добави той и акцентира, че организациите за сигурност наблюдават от близко развиването на събитията.

Министърът на вътрешните работи Нанси Фезер похвали немските служби за сигурност за днешните акции за противопоставяне на терористичната опасност от членове на крайнодясната среда на " Граждани на Райха ", която не признава съвременна Германия като законна страна. Фезер сподели пред публицисти, че наподобява има „ два организационни клона на самата организация: съвет и военно крило, и това към този момент разкрива заплахата от тази хипотетична терористична организация ".

„ Конституционната страна е мощна. Трябва да се надигнем с цялата наша мощ против враговете на демокрацията ", сподели тя.

Германия е бдителна, когато се отнася до опасността от екстремизъм, сподели представител на министерството на защитата, акцентирайки като доказателство осъществените през днешния ден полицейски акции в цялата страна против обвинени заговорници за прелом.

На постоянна конференция в Берлин, представителят добави, че немската войска има политика на нулева приемливост към екстремизма, откакто стана ясно, че един от 25-те задържани обвинени е боец на дейна работа. " Дори един изолиран случай е прекалено много ", съобщи представителят, представен от Ройтерс.

Според немския основен прокурор военното крило на крайнодясната група, против която бяха подхванати акции рано тази заран, е имало за цел да построи нова немска войска.

/ГГ/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР