Германският посланик в Украйна Анка Фелдхузен заяви, че Германия може

...
Германският посланик в Украйна Анка Фелдхузен заяви, че Германия може
Коментари Харесай

Германия започва да доставя на Украйна модерна ПВО система

Германският дипломат в Украйна Анка Фелдхузен съобщи, че Германия може да достави първите системи за противовъздушна защита със междинен обхват IRIS-T SLM на Украйна през октомври тази година.

В изявление за в. " Европиеска истина " немският дипломат съобщи, че доставката на първата система за противовъздушна защита IRIS-T SLM се чака през октомври, макар че преди този момент министърът на външните работи на Германия Аналена Баербок заяви, че доставката се чака до края на лятото или през септември .
 Олаф Шолц: Германия е подготвена за водеща военна роля в Европа
Олаф Шолц: Германия е подготвена за водеща военна роля в Европа

Той увери прилежащите страни, че това не е ориентирано против тях

Посланикът добави, че немското държавно управление може да достави на Украйна четири системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM.

" Наистина се надявам, че втората система ще бъде доставена до края на тази година, а останалите - при започване на идната ", споделя Фелдхусен.

По-рано немският вестник " Билд " заяви, че системите IRIS-T SLM, създадени от частния немски оръжеен производител Diehl Defense, могат да бъдат ситуирани в Украйна от ноември .

Според Diehl Defense IRIS-T SLM е наземна система за противовъздушна защита с усъвършенствана версия на ракетата IRIS-T, с която се оборудват изтребителите на редица страни по света. В композиция с разнообразни радарни и командни системи IRIS-T SL предлага опциите и преимуществата на усъвършенствана система за противовъздушна защита .
 Германия ще гради мощна войска
Германия ще гради мощна войска

Промяна в политиката на Берлин

Цялата система IRIS-T SLM беше изпитана сполучливо за първи път през 2014 година в наличието на интернационалните представители.

Системата може да изстрелва ракети на разстояние 40 км, с цел да смъква изтребители, хеликоптери или ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР