Германският парламент поиска от конституционния съд да забрани държавното финансиране

...
Германският парламент поиска от конституционния съд да забрани държавното финансиране
Коментари Харесай

Германия забранява държавно финансиране на неонацисти

Германският парламент изиска от конституционния съд да забрани държавното финансиране на извънредно дясната Национална демократическа партия (NPD), най-старата неонацистка група в страната, по отношение на възходящия шовинизъм в някои елементи на Германия, оповестява " Ройтерс ".

Притеснени от спомените за заличаването на демокрацията през 30-те години на предишния век и възхода на нацистите, Германия е приема едни от най-строгите закони за политически екстремизъм в света, с правила, позволяващи възбрана на антидемократични партии.

Членовете на горната камара, която съставлява 16-те федерални щата в Германия, гласоподават единомислещо в интерес на молба до конституционния съд за прекъсване на финансирането.

" Нашата народна власт е учредена на диспути, само че тя би трябвало да бъде защитавана ", разяснява пред камарата Анегрет Крамп-Каренбауер, министър председател на Саарланд. Днешното гласоподаване е четири месеца след националните избори, в които Алтернативата за Германия (AfD) става първата извънредно дясна партия, която влиза в Народното събрание от десетилетия.

Партиите, които печелят избори в Германия, са възможни за обилно държавно финансиране, предопределено за партийните организации и " мозъчни тръстове " за повишение на качеството на политиката и публичния спор.

Единственият член на NPD в Европейския парламент в Парламента разрешава на партията държавно финансиране в размер на към милион евро през 2016 година Партията, която дефинира имиграцията като заплаха за " оцеляването на немския народ ", към този момент не е в нито един районен парламент.

Германските служби за сигурност неведнъж са опитвали да забранят партията като противоконституционна, само че тези старания постоянно са осуетявани от съдилищата./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР