Германският парламент може да гласува законопроект за узаконяването на еднополовите

...
Германският парламент може да гласува законопроект за узаконяването на еднополовите
Коментари Харесай

Възможно е Германия да узакони гей браковете

Германският парламент може да гласоподава законопроект за узаконяването на еднополовите бракове още този петък, откакто законодателната комисия на долната камара включи тематиката в дневния си ред, съобщи БГНЕС, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Пътят към равенството е открит “, съобщи председателката на комисията Ренате Кюнаст от партията на Зелените.

Законопроектът се чака да бъде подсилен, откакто по-рано тази седмица в изявление за дамското списание „ Бригите “ канцлерът Ангела Меркел смекчи тона си във връзка с еднополовите бракове. Тя съобщи, че депутатите от нейната партия Християндемократически съюз (ХДС) могат да гласоподават съгласно своите лични разбирания, а не в унисон с партийната политика.

Меркел бе дълготраен критик на еднополовите бракове и правата такива двойки да осиновяват деца. Тя обаче показа пред „ Бригите “, че е трансформирала мнението си, откакто неотдавна е имала „ запаметяващо се прекарване “ при среща с лесбийска двойка, която се е грижила за осем осиновени деца. Ако бъде призната, промяната ще даде цялостни брачни права – в това число и права за осиновяване, на еднополови двойки, които сега имат право единствено на така наречен записано партньорство.

Проектозаконът беше включен в дневния ред на Народното събрание от съдружния сътрудник на ХДС Социалдемократическата партия (СДП), Зелените и лявата „ Ди Линке “. В неделя СДП съобщи, че едно от условията на партията при възможна нова коалиция с консерваторите след идните през септември парламентарни избори в страната ще е узаконяването на еднополовите бракове. Останалите парламентарно показани партии поддържат същите възгледи, като само партията на Меркел и крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ са срещу.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР