Германският парламент гласува пакет от мерки на стойност близо 1,1

...
Германският парламент гласува пакет от мерки на стойност близо 1,1
Коментари Харесай

Бундестагът гласува спасителен пакет от 1,1 трилиона евро

Германският парламент гласоподава пакет от ограничения на стойност близо 1,1 трилиона евро за отбрана на най-голямата европейска стопанска система от въздействието на пандемията на ковид.

Разпръснати на разстояние в цялата зала, с цел да лимитират опцията от заразяване, депутатите се договориха за 156 милиарда евро за нови заеми в поддръжка за бизнеса и здравната система, както и стотици милиарди гаранции за банкови заеми на компании.
Пакетът с невижданата поддръжка на Германия стартира да си проправя път посредством законодателния развой в същия ден, когато републиканските и демократичните водачи в Сената на Съединените щати оповестиха съглашение за в никакъв случай невижданата стратегия за облекчение в размер на 2 трилиона $ за водещата в света стопанска система.
Пакетът ще отиде в горната камара на Бундестага, в която са показани федералните провинции, където прекосяването е съвсем несъмнено, защото държавните водачи единомислещо показаха своята поддръжка.
„ Моля, имайте поради разпоредбите за съблюдаване на дистанцията! “ Председателят на Народното събрание Волфганг Шойбле прикани депутатите сред гласуванията.
Новите заеми взривяват конституционно предписание от ерата на финансовата рецесия, фрапантно ограничаващо бюджетния недостиг.
Берлин ще сътвори “фонд за икономическа стабилизация ”, предлагащ 400 милиарда евро гаранции за задълженията на фирмите, 100 милиарда евро за разпределяне на заеми или взимане на дялове във компании и 100 милиарда евро в поддръжка на държавната капиталова банка KfW.
KfW в бъдеще ще може да подсигурява към 822 милиарда евро заеми.
Федералното държавно управление ще предложи на по-малките компании до 50 милиарда евро.
Пакетът от сряда включва също 3,5 милиарда евро незабавна поддръжка за доставяне на здравната система с нужното защитно съоръжение и за създаване на ваксина и други лекувания, както и 55 милиарда евро, които могат свободно да се употребяват при нужда за битка с пандемията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР