Германският отбранителен концерн Rheinmetall“ изгражда в Румъния, на границата с

...
Германският отбранителен концерн Rheinmetall“ изгражда в Румъния, на границата с
Коментари Харесай

„Rheinmetall“ открива в Румъния център за обслужване на използвани от Украйна оръжия

Германският защитителен тръст „ Rheinmetall “ построява в Румъния, на границата с Украйна, център за обслужване на оръжия, употребявани от Киев. В него ще се обслужват гаубици, танкове „ Леопард “ и „ Чалънджър “, създадени надлежно в Германия и Англия, както и бойни машини на пехотата „ Marder “, бронетранспортьори „ Fuchs “ и военни камиони.

" Сервизният център би трябвало да играе централна роля в поддържането на оперативната подготвеност на западните бойни системи, употребявани в Украйна, и в обезпечаването на налична логистична поддръжка ", се споделя в коментар на „ Rheinmetall “, представен от Ройтерс. Концернът съобщи, че главната му цел е " да обезпечи на силите на НАТО и на Украйна допустимо най-хубавата поддръжка.

Планира се центърът да стартира да действа до края на април. Той ще бъде ситуиран в румънския град Сату Маре, покрай украинската граница. През юни 2022 година „ Rheinmetall “ сътвори сходен център в Литва, с цел да обслужва оборудването на НАТО в балтийските страни.

Оперативната облага на „ Rheinmetall “ за 2022 година доближи рекордните 754 млн. евро, което е с 27% повече спрямо 2021 година Главният изпълнителен шеф на „ Rheinmetall “ Армин Папергер съобщи, че облагата на компанията значително се дължи на " войната в Европа ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР