Германският национален отбор трябва да напусне световното първенство в Катар.

...
Германският национален отбор трябва да напусне световното първенство в Катар.
Коментари Харесай

Скандал: Призоваха германския национален отбор да напусне Мондиала

Германският народен тим би трябвало да напусне международното състезание в Катар. Затова приканва най-тиражираният вестник в страната „ Билд “. Първият мач на Бундестима е през днешния ден от 15 часа против Япония.

Изданието смята, че това е единственият верен метод за опозиция на ФИФА, която забрани на капитаните на седем национални тимове да носят лентата „ One Love “, подкрепяща половите малцинства. „ Билд “ разгласи, че

решението на Германския футболен съюз да се помири с нареждането на ФИФА е срамно и неприемливо.

“Срамуваме се от вас! Страната ни дължи доста специфични моменти на националния тим. От чудото в Берн през 1954 година, купата, извоювана след обединяването през 1990 година, историческата победа със 7:1 против Бразилия през 2014 година... Но в историята 21 ноември 2022 година ще бъде запомнен като ден на позор. Денят, в който Германският футболен съюз и националният тим изгубиха доверие ”, написа изданието.

“ФИФА заплаши със наказания, в случай че Мануел Нойер носи лентата „ Една обич “ против Япония. Разбира се, това държание на ФИФА е скандално, само че би трябвало да им се каже: Е, какво? Покажете на Нойер жълт картон и червен, в случай че желаете, отстранете го, вземете ни точките, пратете ни вкъщи...

Единствената вярна реакция към ФИФА е да им покажем темперамент – да напуснем Световното състезание “, прибавя „ Билд “.

В същото време Германският футболен съюз възнамерява да заведе дело по проблема в Спортния трибунал, оповестиха локалните медии. Немската футболна централа към този момент се е свързала с юристи, които да проучат опцията за завеждане на дело, защото ФИФА няма право да постанова спортно наказване за сходни санкции.

Целта е делото да блокира желанието на ФИФА да постанова наказания и Мануел Нойер да употребява лентата в идващите мачове на Германия на Мондиал 2022. Ако Спортният трибунал одобри жалбата на Германия, делото ще се преглежда чак след международното състезание и ФИФА няма по какъв начин да наложи санкции след това.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР