Германският национален отбор по футбол ще прекрати близо 80-годишното си

...
Германският национален отбор по футбол ще прекрати близо 80-годишното си
Коментари Харесай

Бундестимът се отказа от Адидас, правителството ги обвини в липса на патриотизъм

Германският народен тим по футбол ще приключи близо 80-годишното си партньорство с Адидас и ще стартира да носи екипи на Найк от 2027 година. Германският тръст облича Бундестима от 50-те години на предишния век насам, а партньорството сред двете страни се е трансформирало в синоним на триумфите на четирикратните международни първенци.


Решението на Германската футболна федерация провокира остра реакция от държавното управление, чиито представители оповестиха, че заменянето на локалната Адидас с американката Найк демонстрира " липса на национализъм ". " Не мога да си показва екипа на Германия без трите линии ", съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек. " За мен Адидас и черно-червено-златното постоянно са вървели ръка за ръка. Това е част от немската еднаквост ", добави той. " Това е неверно решение. Парите унищожават традиция и парче от нашия дом ", написа здравният министър Карл Лаутербах в X.

Сделката с Найк е била " най-хубавата финансова оферта, и то с доста ", разгласи изпълнителният шеф на футболната федерация Холгер Бласк. Договорът сред двете страни е до 2034 година. Според локални медии федерацията ще получава към 100 милиона евро на година, което е с два пъти повече от досегашния договор с Адидас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР