Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах заяви пред в. Райнише ...

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах заяви пред в. Райнише

Германският министър на здравеопазването: Не изключвам нова вълна от щама Делта

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах съобщи пред в. " Райнише пост ", че не изключва опцията за нова вълна от рисковия вариант Делта на ковид.

" Пандемията към момента не е завършила. През есента евентуално ще има вълна от Омикрон. Възможно е обаче да се върне и по-опасният вид Делта ", споделя Лаутербах, като се базира на изследване на израелски учени, съгласно което вариантът Делта е бил открит и в отпадните води.

" Трябва да сме готови и за двата сюжета ", означи министърът. Той посочи, че са нужни ваксини и против двата разновидността на ковид.

В Германия понастоящем господства подвариантът на Омикрон BA.2. Според последния седмичен отчет на Института по вирусология " Роберт Кох " разновидността Делта, който постоянно се свързва с по-сериозни последствия от болестта, понастоящем се открива единствено в редки случаи.

В умозаключение Лаутербах прикани жителите на Германия да продължат да бъдат внимателни.

" Дори през лятото би трябвало да останем бдителни ", предизвести министърът. Според него това включва носенето на защитни маски в публичния превоз и в самолетите.

" Всеки, който в този момент заблуждава хората, че коронавирусът е в историята, ще съжалява горчиво през есента ", заключи Лаутербах.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg