Германският министър на външните работи Аналена Бербок одобри атаките на

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок одобри атаките на
Коментари Харесай

Германия одобри атаките на Украйна на руска територия

Германският министър на външните работи Аналена Бербок утвърди офанзивите на Украйна с дронове на територията на Русия и съобщи, че Киев работи в границите на интернационалното право.

„ Русия атакува Украйна и по тази причина Украйна има право, произлизащо от Устава на Организация на обединените нации, да пази страната си, да пази народа си ", съобщи Бербок на взаимна конференция с естонския си сътрудник Маргус Цахкна в Берлин, оповестява БГНЕС.

В отговор на въпрос по отношение на неотдавнашните набези с безпилотни самолети, ориентирани против Москва, немският министър съобщи:

„ Русия е нарушила възбраната за потребление на мощ в Устава на Организация на обединените нации. Москва безмилостно бомбардира цивилен обекти в Украйна, като се насочва към силози за зърно, лечебни заведения и църкви. Украйна се пази в границите на интернационалното право ".

Естонският министър на външните работи Цахкна също изрази поддръжка за украинската контраатака и акцентира, че военните интервенции против Русия са в границите на интернационалното право.

„ Русия е виновна за започването на експанзията. Русия е виновна за започването на геноцид. Русия е виновна за всичко, което прави в Украйна ", сподели той.

" Ние би трябвало да изтласкаме войските на Путин назад в Русия. Трябва да използваме всички типове средства за това ", добави Цакхна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР