Германският министър на транспорта Фолкер Висинг предупреди синдиката на работещите

...
Германският министър на транспорта Фолкер Висинг предупреди синдиката на работещите
Коментари Харесай

Транспортният министър на Германия призова железничарите да не стачкуват по Коледа

Германският министър на превоза Фолкер Висинг предизвести синдиката на работещите в железниците (GDL) и главния жп транспортьор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) да създадат нужното, с цел да не стигне до стачка по Коледа, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. 

Двете страни са в изострен спор във връзка с повишението на заплатите.

" Коледа е време на мира - всички страни в трудовия спор би трябвало да помислят за това. Хората желаят да посетят свои родственици и другари и всички би трябвало да вземат ограничения това да се случи безпроблемно ", сподели Висинг пред немски медии. 

Преговорите за повишение на заплатите сред " Дойче бан " и синдиката на железничарите би трябвало да продължат идната седмица.

Преди дни президентът на синдиката Клаус Веселски съобщи, че стачка даже и по Коледа не е изключена, в случай че не се стигне до съгласие.

С оглед на тази опасност " Дойче бан " приготви разписание за изключителни случаи. Планът планува едвам към една пета от влаковете на дълги дистанции да се движат, само че за сметка на това да бъдат по-дълги от нормалното, с цел да има задоволително пътнически потенциал.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР