Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен обеща страната

...
Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен обеща страната
Коментари Харесай

Германия ще увеличи разходите си за отбрана ако САЩ останат верни на мултилатерализма

Германският министър на защитата Урсула фон дер Лайен даде обещание страната й да усили разноските си за защита и вноските си в Организация на обединените нации, само че прикани в подмяна на това други страни да не се отвръщат от мултилатерализма, съобщи Ройтерс.

Министърката се изрече дни откакто американският й сътрудник Джим Матис повтори настояването на президента Доналд Тръмп европейските страни да харчат повече за въоръжените сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

В тирада пред участниците в Мюнхенската конференция по сигурността Фон дер Лайен през днешния ден съобщи, че Германия е готова да играе по-значителна интернационална роля, като усили военните си разноски и вноските в Организация на обединените нации, само че прикани Съединени американски щати да се придържат към мултилатерализма.

" Обезпокоени сме, като виждаме, че някои сътрудници не престават да редуцират средствата за дипломация, за развиване на съдействието и за Организация на обединените нации ", сподели тя.

Фон дер Лайен разкритикува плануваното от Тръмп орязване на бюджета за задгранична помощ и за Организация на обединените нации. Нашите американски другари също имат скъпи задължения оттатък военната сфера, сподели тя, представена от ДПА.

Споменът за нацистките закононарушения през Втората международна война накараха Германия да се въздържа от водеща роля в региона на интернационалната сигурност. В съглашението си за ръководеща коалиция обаче консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите се договориха да усилят разноските за въоръжените сили след години на спад след края на Студената война.

Фон дер Лайен през днешния ден съобщи, че Германия желае да работи с Франция за задълбочаване на европейското съдействие и прикани всички европейци да вземат участие. По отношение на Европейски Съюз тя сподели, че е нужна повече политическа воля за потреблението на военна мощ.

Европа би трябвало да форсира ход пред лицето на световни провокации като тероризма, бедността и климатичните промени. Онези, които желаят това, би трябвало да могат да вървят напред, без да бъдат блокирани от обособени страни членки, означи министърката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР