Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна в Киев на

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна в Киев на
Коментари Харесай

Германският военен министър Борис Писториус обеща подкрепата за Украйна да не спира

Германският министър на защитата Борис Писториус дойде в Киев на необявено посещаване, с цел да удостовери още веднъж поддръжката на Берлин за Украйна в нейната битка против съветските войски.


Берлин, вторият по величина снабдител на военна помощ за Киев след Съединените щати, се пробва да предложи гаранции за помощта за Украйна, откакто изместването на фокуса към войната в Близкия изток провокира опасения по отношение на намаляваща поддръжка за Киев.

Това е второто посещаване на Писториус в Киев, откогато той стана министър на защитата при започване на тази година, и идва ден откакто министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин също направи аудиенция в Украйна, с цел да подчертае непрекъснатата поддръжка на Вашингтон.

„ Тук съм още веднъж, първо, с цел да обещая по-нататъшна поддръжка, само че също по този начин и с цел да изразя нашата взаимност и дълбока връзка, както и нашето удивление от смелата, смела и скъпоструваща борба, която се води тук “, сподели Писториус, полагайки цветя на площад Майдан в центъра на Киев.

Писториус дойде с трен и ще беседва с украинския си сътрудник, както и с президента Володимир Зеленски.

Посещението идва след увеличение на съветските въздушни офанзиви против Украйна и до момента в който Киев се приготвя за предстоящо увеличение на ударите по енергийните уреди на страната през идващите зимни месеци.

Освен церемонията по полагане на венци на киевския площад Майдан, където хиляди се причислиха към продължителните продемократични митинги преди десетилетие, Писториус ще инспектира център за военно образование.

След известно в началото съмнение, Германия фрапантно ускори поддръжката си за Украйна след нахлуването на Русия и достави голям набор от въоръжения на Киев, вариращи от съществени бойни танкове до системи за противовъздушна защита и муниции.

Конфликтът също по този начин подтикна държавното управление в Берлин да стартира огромна промяна на армията на страната, като канцлерът Олаф Шолц разгласи за задачата фонд от 100 милиарда евро за подсилване на въоръжените сили. Шолц даде обещание предишния месец Германия да резервира помощта си за Киев, и означи: „ Ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР