Германският министър на отбраната Борис Писториус предупреждава германците да се

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус предупреждава германците да се
Коментари Харесай

Германският военен министър: Подгответе се за десетилетна конфронтация с Русия

Германският министър на защитата Борис Писториус предизвестява германците да се приготвят за десетилетна борба с Русия и бързо да възстановят въоръжените сили на страната, ако Владимир Путин реши да не ограничи дейностите си единствено в Украйна, написа " Ню Йорк таймс ".

В няколко неотдавнашни изявленията за немски медии Писториус съобщи, че сега Русия е изцяло ангажирана в Украйна, само че счита, че в случай че се стигне до преустановяване на огъня и президентът Путин има няколко години за рестартиране, той може да се опита да изпита единството на НАТО.
" Никой не знае какъв брой дълго ще продължи всичко това ", сподели Писториус, визирайки сегашния спор в Украйна, и се застъпи за бързото създаване на немската войска и попълването на нейния боеприпас.

Докато Шолц се готви да се срещне с президента Джо Байдън в Белия дом на 9 февруари, мнозина в немското държавно управление означават, че няма да има връщане към предходните връзки с Русия на Путин, че не чакат огромен прогрес в Украйна тази година и че се притесняват от последствия, в случай че Путин завоюва там. Освен това опасенията на немските чиновници се подхранват от полемиките за това какво може да се случи с НАТО, в случай че Доналд Тръмп завоюва изборите в Съединени американски щати.
Перспективата за преизбиране на Тръмп кара немските чиновници и доста техни сътрудници от НАТО да разискват дали алиансът, чиято 75-годишнина те възнамеряват да отбележат във Вашингтон тази година, може да оцелее без Съединените щати отпред. Много немски чиновници настояват, че главната стратегическа вяра на Путин е разединение в НАТО.

Министър Писториус акцентира: " Трябва бързо да укрепим отбранителните си качества предвид на неотложността на обстановката на опасност ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Затова би трябвало да вземем поради, че Владимир Путин един ден може даже да нападне страна от НАТО ", добави Писториус. Все отново, в случай че това се случи, немският министър на защитата съобщи, че ще се случи сред " пет и осем години " от в този момент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР