Германският министър на отбраната, Борис Писториус, обеща доставка на допълнителни

...
Германският министър на отбраната, Борис Писториус, обеща доставка на допълнителни
Коментари Харесай

Германия обеща още танкове Leopard 1 A5 на Украйна, на направи уговорка

Германският министър на защитата, Борис Писториус, даде обещание доставка на спомагателни танкове Leopard 1 A5 на Украйна, оповестява " Украинская истина " по информация от немската телевизия RTL. По думите на Писториус, Германия ще продължи да доставя актуализирани танкове и чака да съобщи над 100 такива до края на годината, като се постарае да размени развалените танкове.

" Няма да можем да сменяем всеки танк, който се поврежда сега. Но това, което вършим (...) е, че ще продължим да доставяме повече актуализирани танкове Leopard 1 A5 от юли нататък. И ще има повече от 100 до края на годината “, съобщи той.

Министърът не удостоверява достоверността на фотосите, които се твърди, че демонстрират унищожени танкове Leopard 2 от съветската страна.

Писториус признава, че войната има своята цена и оръжията се унищожават, само че акцентира значимостта на поддръжката на Германия към Украйна. Въпреки това, той отхвърля апелите за доставка на немски изтребители Eurofighter, защото смята, че Украйна има потребност от изтребители F-16. Писториус изяснява, че другите системи не са подобаващи, защото всяка система изисква особено образование, логистика и поддръжка.

Преди това, заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник изиска нови танкове от немско произвеждане и уточни, че Германия може да даде повече от към този момент доставените 18 броя от своите ресурси, които са над 300. Той също изиска предаването на още 60 бойни машини на пехотата Marder, съобщи " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР