Германският министър на икономиката Роберт Хабек. Снимка: АПНа карта е

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек. Снимка: АПНа карта е
Коментари Харесай

Франция и Германия протестират срещу зелените субсидии на САЩ

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек. Снимка: АП
На карта е сложена конкурентоспособността на Европа в бъдещите промишлености като електрически автомобили и произвеждане на акумулатори, както и достъпът до суровините, които се употребяват в тях, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министрите на стопанската система на Германия и Франция откриха във Вашингтон подготвеност да се ангажира с опасенията на Европа по отношение на дотациите за зелени технологии в границите на американския Закон за понижаване на инфлацията (ЗНИ), само че не чуха съвсем нищо съответно при срещите си с висши чиновници, заяви Ройтерс.
Европейските столици се притесняват, че законът, предопределен да отбрани американските компании от въздействието на повишението на цените, както и да субсидира вложенията в нови зелени технологии, ще подкопае конкурентоспособността на техните компании на гигантския северноамерикански пазар.
Германският министър на стопанската система Роберт Хабек и френският му сътрудник Брюно Льо Мер, обявиха след среща с американския министър на финансите Джанет Йелън, че са съгласни, че би трябвало да има бистрота във връзка с съответните дотации, с цел да може Европейският съюз да ги компенсира, в случай че е належащо.

" Това е развой, а при него се върви малко по малко ", сподели Льо Мер пред кореспонденти. По-рано Хабек съобщи, че не се бърза с постигането на решение по въпроса за достъпа до основни първични материали.
Символичното пътешестване на двамата министри, отговарящи за двете най-големи европейски стопански системи, имаше за цел да подчертае значимостта на въпроса, добави Хабек. Той и Льо Мер се срещнаха с Йелън, с министъра на търговията Джина Раймондо и чиновници на Белия дом.
На карта е сложена конкурентоспособността на Европа в бъдещите промишлености като електрически автомобили и произвеждане на акумулатори, както и достъпът до суровините, които се употребяват в тях.
Докато канадските и мексиканските компании имат право да се възползват от доста от неговите разпореждания, законът не оказва помощ на европейските съперници, показва Ройтерс.
Отбелязвайки единодушието на двете страни по отношение на нуждата от бистрота във връзка с дотациите, Хабек съобщи: " Ние ще (създадем) техническа група, която да обезпечи тази бистрота. "
" Не може да има почтена конкуренция, в случай че няма цялостна бистрота във връзка с равнището на обществените дотации и обществените данъчни облекчения, които се дават на частни компании ", добави Льо Мер.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
08 Фев 20231108 Фев 202323108 Фев 2023127708 Фев 20234108 Фев 2023247308 Фев 2023801КоментариЕрдоган08 Фев 2023 9:07ч.
А като субсидирате своето селско стопанство, а нашето почина не ривахте.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Haho08 Фев 2023 9:18ч.
Протестирайте, суверенът ще го запише за протокола.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Интересно08 Фев 2023 10:04ч.
пред кого стачкуват. Това повече на рев наподобява.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тарильома08 Фев 2023 11:44ч.
Пред арменския поп!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk08 Фев 2023 10:12ч.
През деветдесетте години измежду съветските нарушители беше известна поговорката, че простакът заплаща два пъти, а по-големият непрекъснато. Отвъдокеанските потомци на Ал Капоне и Джон Дилинджър очевидно я познават добре, само че очевидно не и техните европейски другари, капризни от десетилетия удовлетворен живот с съветски доставки.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати...08 Фев 2023 10:14ч.
Съединени американски щати в никакъв случай не са имали другари и сътрудници. Те имат единствено васали и колонии... Да си вършат сметката пострадалите от тяхната надмощие...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Винету08 Фев 2023 10:35ч.
Честна конкуренция! ХаХаХаХаХаХаХа.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Разкарайте си глобите против Русия,08 Фев 2023 10:52ч.
Вместо да приемате емнайсетия по ред пакет, спрете да въоръжавате и хрантутите урките и стопанските системи ви ще са наред, вместо да циврите за " почтена конкуренция ", че станахте за смях.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Глас08 Фев 2023 10:54ч.
Добро утро, Хабек! Русия от дълго време ви предупреждаваше за това. Но всичко минава около ушите ви. А личния мозйк нямате. Дори след взривяването на Северните потоци които били предопределени за вас не можахте да разберете накъде отиват нещата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Викт08 Фев 2023 11:04ч.
Га йеди кифтетата ни рива, га клива бадьемите ъгъл мисирка ни рива! Га пи виското кат чишмяна вуда не та ба гнус, а? А сия ривьеш... Лапай чурката, жуотно!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вуйчето08 Фев 2023 12:09ч.
Не разбирам какво тъкмо желаят да създадат швабите, само че ми се коства че запушват пробойните с дъвка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ОТКОГА ПРОТЕСТИТЕ ОБХВАНАХА И МИНИСТРИТЕ?08 Фев 2023 12:16ч.
Министрите не са в държавните управления, с цел да стачкуват. Те са там, с цел да употребяват инструментите на властта да вземат решение проблемите, на тези от чиито налози идват заплатите им. Наложете наказания, прекратете търговски вериги, увеличете цени и прочие Какви са тези смешни понятия " митинги на министри "? Протестират жители пред техните управници. Европейските министри стачкуват срещу технините управници във Ващингтон? Това ли е позицията на Европейски Съюз в връзките ни със Съединени американски щати?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202350307 Фев 202352105 Фев 202383707 Фев 2023450
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР