Германският министър на икономиката Роберт Хабек обвини Русия, че използва

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек обвини Русия, че използва
Коментари Харесай

Германия: Русия използва енергийните доставки като оръжие

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек упрекна Русия, че употребява силата като оръжие, откакто Москва разгласи наказания против западни енергийни компании, а основен газопровод още веднъж понижи доставките на газ за Европа.

" Трябва да се каже, че обстановката се изостря по подобен метод, че потреблението на силата като оръжие към този момент се осъществя в няколко области ", съобщи Хабек на конференция.

В сряда Русия издаде държавно разпореждане, с което наложи наказания на 31 енергийни компании от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Сингапур в отговор на глобите на Запада поради нашествието в Украйна. Повечето от фирмите принадлежат към групата " Газпром Германия ", включваща дъщерни сдружения на съветския енергиен колос " Газпром ". Санкциите включват възбрана за транзакции и влизане в съветски пристанища на кораби, свързани със засегнатите компании.

Междувременно операторите оповестиха за спад в доставките на газ от Русия по основен украински газопровод за Европа за втори следващ ден.

Германия, която е извънредно подвластна от съветската сила, съобщи, че дефицитът от 25% в сряда е бил затрупан с импорт на газ от Норвегия и Нидерландия.

Най-голямата стопанска система в Европа се надпреварва да се откъсне от съветската сила и към този момент съвсем изцяло се е отказала от съветските въглища. Но отказването от съветския петрол и газ ще бъде по-трудно.

С възходящите опасения, че Русия може ненадейно да затвори енергийните кранчета, Хабек съобщи, че Германия се концентрира върху натрупването на газови запаси, с цел да се приготви за зимата.

" Съоръженията за предпазване на газ би трябвало да бъдат цялостни до зимата, в противоположен случай ще се окажем в обстановка, в която елементарно можем да бъдем изнудвани ", предизвести той. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР