Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че Германия обеднява,

...
Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че Германия обеднява,
Коментари Харесай

Германският министър на финансите: Германия обеднява

Германският министър на финансите Кристиан Линднер съобщи, че Германия обеднява, защото не съумява да реализира стопански напредък.

" Министърът на стопанската система споделя, че към този момент не сме конкурентоспособни. Финансовият министър споделя, че ставаме все по-бедни, тъй като нямаме стопански напредък. Ние изоставаме ", сподели Линднер на събитие, проведено от Bloomberg. " Ако анализът е показан от министъра на стопанската система и финансите, за мен е немислимо държавното управление да не направи никакви заключения ", акцентира той.

Линднер приказва единствено няколко часа откакто Организацията за икономическо съдействие и развиване разгласява нова прогноза, съгласно която немската стопанска система ще нарасне единствено с 0,3% през тази година, а не с 0,6%, както се предполагаше по-рано.

Германската стопанска система се намира в сериозна рецесия. През 2023 година Брутният вътрешен продукт на страната е намалял с 0,3 % спрямо миналата година. Експертите на Федералната статистическа работа на Германия означиха по резултатите от предходната година намаляването на покупателната дарба на популацията заради растежа на потребителските цени. Според известия в медиите доста германци са били принудени да вършат спомагателни икономии.

 

Източник " Гласове "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР