Германският министър на финансите Кристиан Линднер каза в интервю за

...
Германският министър на финансите Кристиан Линднер каза в интервю за
Коментари Харесай

Германия вече не е зависима от руската енергия, каза министърът на финансите

Германският министър на финансите Кристиан Линднер сподели в изявление за Би Би Си, че Германия към този момент не е подвластна от съветската сила.

По думите му след съветската инвазия в Украйна Германия изцяло е диверсифицирала енергийната си инфраструктура и е намерила други източници на импорт макар обстоятелството, че Русия затвори газовите кранове към Европа.

В отговор на поддръжката на европейските страни за Украйна и наложени наказания на Русия, Москва понижи доставките на природен газ. Така беше основана енергийна рецесия, която подхранва инфлацията и принуждава доста компании да затворят поради високите цени.

" Разбира се, Германия към момента е подвластна от вноса на сила, само че през днешния ден към този момент не зависи от вноса от Русия, а от международните пазари ", сподели Кристиан Линднер.

Германия, която беше преди войната, не е получавала газ от Русия от края на август предходната година. През ноември Германия заяви, че някогашния немски филиал на “Газпром ”, с цел да го избави от банкрут и да принуди Русия да се изтегли от него.

Германските управляващи оповестиха нуждата от понижаване на потреблението на газ. Те започнаха и непопулярни ограничения - възобновиха производството на електрическа енергия във въглищни електроцентрали, които работеха като запас или даже към този момент бяха изключени по екологични аргументи. Освен това Германия отсрочи проектите си за затваряне на три атомни електроцентрали и усили потенциала за предпазване на природен газ.

Кристиан Линднер сподели на икономическия конгрес в Давос , че новият терминал за полутечен природен газ в Германия е издигнат за към осем месеца.

" Това е единствено един образец за голямата смяна в немската политика ", сподели той и добави, че се възнамеряват повече вложения в енергийна инфраструктура.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР