Германският концерн Rheinmetall ще започне да ремонтира танкове в Украйна

...
Германският концерн Rheinmetall ще започне да ремонтира танкове в Украйна
Коментари Харесай

Германският концерн Rheinmetall започва да ремонтира танкове в Украйна

Германският тръст Rheinmetall ще стартира да ремонтира танкове в Украйна през август, съобщи ръководителят на борда на шефовете на концерна Армин Папергер в изявление за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Според Папергер сега 12 украински експерти минават образование в Германия, а същият брой ще дойде по-късно. Ръководителят на концерна съобщи също, че Rheinmetall възнамерява да стартира произвеждане на танкове в Украйна в близко бъдеще.

Папергер означи, че Украйна разполага с " задоволително добре оборудвани танкови фабрики от руско време ". Според него концернът възнамерява да наеме някои от тях.

В средата на юли стана известно, че немските управляващи са се отказали от проектите за основаване на взаимен център за поддръжка на украински танкове в Полша след напрегнати договаряния с Варшава. Ройтерс цитира чиновник на немското министерство на защитата, съгласно който Берлин обмисля разновидността да ремонтира танкове Leopard 2A5 и Leopard 2A6 в Литва .

Първоначално центърът щял да бъде ситуиран в Полша, с цел да се улесни превозването на развалените в багра танкове до мястото на ремонта. Преговорите обаче се проточиха с месеци заради обвинявания, че цените за ремонт в Полша са прекомерно високи. Страните не оповестиха никакъв резултат от тези договаряния.

По-късно полският министър на националната защита Мариуш Блашчак заяви в " Туитър ", че във военния цех " Бумар " в Гливице в южната част на страната е почнал да действа ремонтен център и към този момент са докарани два " Леопарда " от Украйн а. Тогава " Ройтерс " заяви, че не е известно дали става въпрос за взаимно дружество.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР