Германският конгломерат Siemens AG ще купи американския разработчик на софтуер

...
Германският конгломерат Siemens AG ще купи американския разработчик на софтуер
Коментари Харесай

Siemens купува американски софтуерен разработчик за $1,6 милиарда

Германският конгломерат Siemens AG ще купи американския разработчик на програмен продукт Brightly Software за 1,58 милиарда $. Това оповестяват от Siemens, написа Интерфакс.

Според известието на Siemens, договорката ще добави съществуващите в компанията цифрови оферти в областта на инфраструктурното строителство.

Активите на Brightly Software, които са съсредоточени в съществени браншове като обучение, социална инфраструктура и опазване на здравето, ще укрепят позициите на Siemens в бързо растящия пазар на програмен продукт в региона на строителството и ръководството на инфраструктура.

Сделката би трябвало да бъде утвърдена от съответните регулаторни органи. Страните възнамеряват да приключат договорката до края на 2022 година.

Междувременно стана известно, че компанията Siemens Mobility , която е дъщерна на Siemens, ще създава влакове, задвижвани с водород . Те ще се движат по железопътната мрежа на градската агломерация Берлин-Бранденбург, заяви CNBC.

Влаковете ще бъдат снабдени с водородни горивни кафези и с литиево-йонни акумулатори. Предвижда се да бъдат пуснати в употреба през декември 2024 година

Siemens Mobility разгласи, че влаковете на водород ще могат да развиват скорост до 160 км/ч. Те въобще няма да отделят излъчвания от въглероден двуокис (CO2).
 Siemens построява високоскоростна железница в Египет за 8,1 милиарда евро
Siemens подписа най-голямата поръчка в историята си: 8,1 милиарда евро

Компанията основава ж.п. система, която ще свърже 60 града и ще стане шестата по величина в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР