Германският канцлер ще изрази подкрепата си към правителството на премиера

...
Германският канцлер ще изрази подкрепата си към правителството на премиера
Коментари Харесай

Ангела Меркел пристига в Скопие в събота

Германският канцлер ще изрази поддръжката си към държавното управление на премиера Зоран Заев, по отношение на референдума на 30 септември за приемане на съглашението от Преспа.

Не е изключено и други политически совалки да преминат през Скопие преди референдума. Берлин и Европейски Съюз демонстрират огромен интерес към Западните Балкани. Посещението на Меркел е по едно и също време алегорично и значително, защото европейците и американците са вложили в триумфа на съглашението от Преспа, от което зависят бъдещите им проекти за района, в това число уреждането и на Косовския въпрос, като договарянията сред Белград и Прищина не престават в края на седмицата.

Доказателствата за резултата от референдума понастоящем са позитивни. Според неотдавнашно изследване на публичното мнение, извършено от Международния републикански институт (IRI), 57% от интервюираните дадоха отговор позитивно на въпроса за присъединението на някогашна югославска република Македония (БЮРМ) към НАТО, в началото и в Европейски Съюз по-късно, с името „Република Северна Македония“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР