Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Германският канцлер настоява за бързо прекратяване на огъня в Газа

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 през днешния ден прикани за бързо преустановяване на огъня във войната в Газа, до момента в който се приготвяше да посети обхванатия от рецесия район, съобщи ДПА.

" Би било значимо в този момент доста бързо да се реализира съглашение за преустановяване на огъня, което да разреши освобождението на заложниците и в същото време да разреши на филантропичната помощ да доближи до Газа ", съобщи Шолц преди двудневно пътешестване до Йордания и Израел.

" Ситуацията е сложна. Необходимо е в този момент помощта да доближи до Газа в по-голям мащаб. Необходимо е преустановяване на огъня, което да продължи в обозримо бъдеще ", сподели Шолц. 

В същото време канцлерът още веднъж предизвести Израел да не организира военна интервенция в Рафах в южната част на крайбрежната линия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Обезпокоени сме за по-нататъшния прогрес на военните събития. По-специално, съществува заплаха цялостна атака в Рафах да докара до доста ужасни жертви измежду цивилното население, което би трябвало да бъде избегнато непременно. "

Важно е " да не се стигне до огромна човешка злополука ", съобщи Шолц. В Рафах избягаха доста хора, които в противоположен случай към този момент не биха имали несъмнено място в линията Газа, акцентира канцлерът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР