Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че светът трябва да окаже

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че светът трябва да окаже
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Светът трябва да окаже по-голям натиск върху Путин, ако искаме войната да свърши

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че светът би трябвало да окаже по-голям напън върху съветския президент Владимир Путин, с цел да постави завършек на войната в Украйна, предава РБК-Украйна, базирайки се на негово послание по време на " разговора с жителите “ в Хамбург на 2 октомври, предава.

" Ще направя всичко, с цел да подсигурявам, че доста ще увеличим натиска и съветският президент в последна сметка ще осъзнае, че не може просто да каже: " Ще продължа, до момента в който не реализира задачата си, без значение какъв брой животи коства това, в това число лични бойци, “ съобщи Шолц.

Според него би трябвало да се направи всичко допустимо войната да завърши и Украйна да може да отбрани своята целокупност и самостоятелност.

Той оцени позитивно и договарянията на равнище политически съветници - първо в Копенхаген, по-късно в Джеда, в които участваха и представители на Китай, Южна Африка и Бразилия.

" Това към момента не е заричане за решение. В тази обстановка е мъчно да кажем на какво се надяваме, само че това, имам вяра, е пътят ", сподели държавният началник.

Според Шолц Путин с наслада би взел карта на Европа, химикалка, начертал линия и споделил: " това е ваше, това е наше “ и тогава би бил благополучен, тъй като по този начин си показва света.

" Но наблягам: това не може да е вярно, когато огромен мощен комшия споделя, че желае част от вашата територия. Същността на спора е, че приказваме за завземане на страната, нищо друго “, уточни Шолц, добавяйки, че сътрудниците са пробвали с цел да избегнат това.

Той означи, че в Украйна към момента има необикновено количество опустошения, има мини на всички места, необикновен брой хора са починали, стопанската система е разрушена.

" Но той (Путин) не се интересува от всичко това, тъй като някъде в историческите книги по-късно би трябвало да бъде написано: той направи страната си огромна “, означи Шолц.

Германия е един от водачите измежду съюзническите страни във връзка с доставките на оръжия. Берлин даде няколко типа артилерия, танкове Leopard от по-стари и по-нови модификации, системи за противовъздушна защита IRIS-T и Patriot, муниции, транспортни средства, дронове и други типове оръжия.

В пакет за помощ от 17 август Германия трансферира на Украйна две пускови установки на зенитно-ракетната система IRIS-T с дребен обхват.

По-късно стана известно, че новият пакет от помощи ще включва двеста бронирани машини MRAP, както и муниции за минохвъргачки и артилерия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР