Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че планира скоро да разговаря

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че планира скоро да разговаря
Коментари Харесай

Шолц: Планирам скоро да говоря с Путин. Песков: Не планираме такъв разговор

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че възнамерява скоро да беседва по телефона с съветския президент Владимир Путин, с цел да го призове да изтегли съветските войски от Украйна, оповестява " Ройтерс ".

В послание към заседание на Германската протестантска черква в Нюрнберг Шолц съобщи, че в предишното е разговарял с Путин по телефона.

" Планирам да го направя още веднъж скоро. Не е рационално да принуждаваме Украйна да утвърди и одобри нападението, което Путин извърши, и елементи от Украйна да станат съветски просто по този начин ", сподели той и добави, че ще работи за това НАТО да не бъде замесен във войната.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред осведомителната организация ТАСС, че в графика на Путин не са планувани диалози с Шолц.

" Не ", отговори той на въпрос дали е плануван подобен контакт.

Руският президент и канцлерът на Федерална Република Германия са общували по телефона 11 пъти от началото на СВТ, в това число три пъти в тристранен формат с френския президент Еманюел Макрон. Повечето от тези контакти бяха напролет на предходната година. За финален път Путин и Шолц са разговаряли по телефона на 2 декември 2022 година Последната среща на четири очи сред водачите се състоя в Кремъл на 15 февруари 2022 година

И Москва, и Киев оповестиха за тежки сражения в Украйна, само че към момента не е несъмнено дали дълго чаканото пълномащабно контранастъпление на Украйна е в ход, отбелязва Ройтерс. Според организацията се чака в контранастъплението, целящо да пробие съветската защита и да прогони окупационните сили, в последна сметка да се включат хиляди украински бойци, подготвени и оборудвани от западни страни, в това число Германия.

 

Източници: " Ройтерс ", ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР