Германският канцлер Олаф Шолц събра вчера на раздумка висшия мениджмънт

...
Германският канцлер Олаф Шолц събра вчера на раздумка висшия мениджмънт
Коментари Харесай

Германия не може да изпълни поет ангажимент за електромобилите

Германският канцлер Олаф Шолц събра през вчерашния ден на раздумка висшия мениджмънт на автомобилния отрасъл, министри, топ мениджъри в енергийния бранш и профсъюзите, с цел да бистрят един главен въпрос: по какъв начин да изпълнят обещанието до 2030 година по пътищата в Германия да има 15 млн. електрическия автомобил.

Канцлерът е уверен, че задачата може да бъде реализирана, в случай че производителите създават повече по-евтини електрически автомобили, освен това с по-голям пробег, сподели представителят на държавното управление Стефан Хебестрейт.

Интересно BMW, Mercedes, Audi и Porsche кои по-евтини модели ще произведат! Интересно е също по този начин, по какъв начин ще са по-евтини, а пък ще са с по-голям пробег? По-евтино значи – LFP или NMC акумулатори, само че същите дават по-малък пробег. Но да оставим умните през днешния ден да го измислят.

А немското държавно управление се сблъска и различен проблем. Миналата седмица конституционният съд на страната отсъди, че пренасочването на 60 милиарда евро към екологични и индустриални начинания е противоконституционно решение. Това изправя Германия пред сериозната компликация да търси различни източници за финансиране. А това пък слага съществени въпросителни по отношение на планувани планове, в това число разширение на зарядната инфраструктура.

Още по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР