Германският канцлер Олаф Шолц разговаря вчера по телефона с украинския

...
Германският канцлер Олаф Шолц разговаря вчера по телефона с украинския
Коментари Харесай

Шолц обеща на Зеленски още помощ за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц беседва през вчерашния ден по телефона с украинския президент Володимир Зеленски и го увери, че Берлин ще продължи да оказва на Киев политическа, финансова, филантропична и военна помощ. Това се показва в изказване на немското държавно управление, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Шолц осъди бомбардировките на цивилна инфраструктура от съветските сили и окачестви обвиняванията, които Русия насочва против Украйна по отношение на хипотетични проекти на Киев да употребява така наречен " мръсна бомба " - бомба, при чиято приложимост се разпръсква радиоактивен материал.

" Канцлерът е на едно мнение с украинския президент, че самостоятелното следствие на Международната организация за атомна сила, което ще бъде осъществено по самодейност на Украйна, ще разсее подозренията по тази тематика ", се споделя още в изказването на немското държавно управление.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви през вчерашния ден, че е почнала инспекциите си в Украйна, които бяха поискани от украинските управляващи, откакто съветският президент Владимир Путин упрекна Киев, че конструира " мръсна бомба ", съобщи Франс прес.

Инспекторите от МААЕ " скоро ще приключат инспекциите на два обекта в Украйна ", съобщи основаната във Виена организация. В рамките на тази седмица генералният шеф на МААЕ Рафаел Гросище ще заяви " първите изводи по отношение на инспекциите на двата обекта ", се споделя в изказване на МААЕ.

Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското държавно управление.

Русия упреква Киев, че се готви да употребява " мръсни бомби " против съветските сили в Украйна. Украинското държавно управление обаче подозира, че самата Русия желае да употребява " мръсна бомба " и да трансферира виновността за това на Украйна. Според Киев възможен претекст за това може да е желанието на Москва да си сътвори предлог за използването на нуклеарни оръжия в Украйна, където съветските сили губят позиции, отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР