Германският канцлер Олаф Шолц потвърди още веднъж подкрепата на страната

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди още веднъж подкрепата на страната
Коментари Харесай

Олаф Шолц потвъди подкрепата за Израел и Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери още един път поддръжката на страната му за Украйна. Лидерът на най-голямата европейска стопанска система взе участие в конгрес на ръководещата Социалдемократическа партия.

" Русия атакува Украйна. Ужасна офанзива против жителите. Ужасна офанзива от страната с най-голяма територия в Европа. Ядрена мощ против втората по величина страна в Европа “, сподели Шолц.

Според Шолц съветската инвазия в Украйна няма да завърши скоро, по тази причина е значимо поддръжката за Киев да продължи. В същото време обаче немският парламент към момента не е одобрил бюджета за 2024 година и партията му не чака това да се случи в идващите седмици. Но по думите на немския канцлер това няма да се отрази на връзките с Украйна.

Пред съпартийците си той разяснява и войната в Близкия изток.

" Преживяваме обстановката, при която терористична организация като Хамас нападна Израел и се веселя, че едно нещо е доста ясно и несъмнено в този миг: Германия стои на страната на Израел. Ще подкрепим страната и правото ѝ на самоотбрана ", добави той.

От началото на конфликтите немските управляващи са издали десетки разрешителни за експорт на военно съоръжение за Израел.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР