Германският канцлер Олаф Шолц отново увери, че Германия ще направи

...
Германският канцлер Олаф Шолц отново увери, че Германия ще направи
Коментари Харесай

Шолц: Няма да има войски нито на Германия, нито на НАТО на украинска земя

Германският канцлер Олаф Шолц още веднъж увери, че Германия ще направи всичко допустимо спорът в Украйна да не ескалира. Според канцлера той не би трябвало да прераства в борба сред Русия и НАТО. Той съобщи това на събитие в град Емендинген (федерална провинция Баден-Вюртемберг), оповестява ТАСС и epicenter.bg.

Шолц означи, че Германия ще продължи да поддържа Украйна. „ Но ние ще създадем всичко – и аз поддържам това като канцлер – с цел да няма ескалация на тази война, война сред Русия и НАТО “, сподели канцлерът, представен от ДПА. Това, твърди той, постоянно е бил водещият принцип на всички решения. В този подтекст концлерът още веднъж изключи изпращането на немски войски в Украйна. „ Няма да има войски нито на Германия, нито на НАТО на украинска земя “, увери той.

 

В същото време Шолц още веднъж се опълчи на доставката на Киев на крилати ракети с огромен обхват на деяние Taurus. Основанието, както още веднъж означи Шолц, е, че немските военни не би трябвало да вземат участие в спора в Украйна.

 

Френският президент Еманюел Макрон съобщи след конференцията за Украйна, която се организира през вчерашния ден в Париж, че не изключва недвусмислено опцията за изпращане на сухопътни сили на западни страни в зоната на Северния боен окръг. Макрон сподели още, че западните страни " имат намерение да създадат всичко належащо, с цел да подсигуряват, че Русия не може " да вземе превъзходство в спора.

 

От своя страна Шолц не отговори на журналистически въпроси и не показа мнението си за какво Макрон е избрал сходна дефиниция. Срещата в Елисейския замък се организира на 26 февруари. На конференцията участваха канцлерът на Германия, президентът на Полша и министър-председателите на към 20 страни от Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР