Германският канцлер Олаф Шолц осъди остро нападение със запалителна бомба

...
Германският канцлер Олаф Шолц осъди остро нападение със запалителна бомба
Коментари Харесай

Германският канцлер осъжда нападение със запалителна бомба срещу синагога в Берлин и обещава защита за евреите

Германският канцлер Олаф Шолц осъди остро нахлуване със запалителна бомба против синагога в Берлин

От КИРСТЕН ГРИШАБЪР Associated Press, 18 октомври 2023 година, 3:35 AMTwitter. Десетки служители на реда оглеждаха пред синагогата в градския квартал Мите, а цялата улица до постройката беше отцепена и блокирана за придвижване.

Водещата еврейска група в Германия съобщи, че двама души са взели участие в офанзивата, само че не даде повече детайлности.

„ Всички сме шокирани от тази терористична офанзива, “ се споделя в изказване на Централния съвет на евреите. „ Преди всичко фамилиите от квартала към синагогата са шокирани и обезпокоени. Думите стават каузи. Идеологията на Хамас за заличаване на всичко еврейско също има резултат в Германия. синагога, детска градина, йешивско учебно заведение и читалище.

Полицията също сподели, че през нощта е имало вълнения сред мюсюлмански имигранти и полицията в кварталите Нойкьолн и Кройцберг в града и при забележителната Бранденбургска врата в Берлин, при която бяха ранени няколко чиновници.

Шолц, който приказва пред кореспонденти по време на пътешестване до Египет в сряда, сподели, че Германия няма да одобри насилствени и антисемитски митинги и че отбраната на еврейските институции ще бъде в допълнение повишен.

„ Лично ме възмущава това, което някои от тях крещят и вършат, и съм уверен, че жителите на Германия са на същото мнение като мен, " сподели Шолц.

„ Ние сме обединени за отбраната и на евреите " в Германия, добави канцлерът.

След бруталната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа, полицията ускори сигурността на еврейските институции в Берлин и цяла Германия. Все отново израелските флагове, които се развяваха в символ на взаимност пред кметствата в цялата страна, бяха съборени и изгорени. Няколко здания в Берлин, където живеят евреи, имаха звездата на Давид, изрисувана на вратите и стените.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР